Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki rozmiar buta

Polecane posty

Gość gość

pytanie z serii glupich, ale mimo wszystko zapytam. kupilam 5 latkowi buty - 0,5 cm wieksze niz stopa (30rozm), kolejny rozmiar to but wieksz juz o 1,5cm od stopy.moze powinnam kupic te wieksze zeby dochodzil w nich gdzies do marca?

Gość gość
Moje dzieci mają co prawda mniejsze stopy ale jak im kupilam buty ciut większe pod koniec zeszlej zimy tak w nich teraz chodzą bo są jeszcze dobre. Takim starszym dzieciom już stopa aż tak szybko nie rośnie jak maluszom.

Gość mamuśkacorki
witaj, ja też mam z tym spory problem. córce bardzo szybko rośnie noga i buty ma na około 3miesiące. Końcem września kupiłam buty 1cm większe, teraz są tylko ciut duże, dodam że córka ma 3 lata i kupiliśmy buty 19cm z Bartka roz.30 a z Geox 29 obie pary butów mają po 19cm a córki noga w tej chwili 18,5 i obawiam się żeby całą zimę w nich przeszła. Jeśli twojemu synkowi noga rośnie wolno to kup mniejsze, bo 1,5cm to bardzo dużo, zresztą sama załóż buta o numer lub dwa większe :) Chyba że zredukujesz dodadkową wkładką. ale żeby nie wyglądał jak klaun w dużych butkach :) ja wizualnie staram się dobrać obuwie wyglądające na 'małe' chociaż córka ma 106cm więc wygląda jak typowy 5 latek :)

Gość gość
Z innej beczki-skąd c**przyszło do głowy że typowy 5-latek ma około 106 cm wz? Typowy 5-latek ma około 115-120 cm wz.

Gość gość
kup te większe. Stopa rośnie skokowo, i może zdarzyć się że szybciutko te 0,5 cm nadrobi. Ja córci, 7 latce, kupiłam w zeszłym roku buty jesienne, zimowe o rozmiar większe i noga jej prawie nie urosła do teraz. Ale jak była młodsza to 2 razy zdarzyło mi się dokupywać buty w zimie bo wyrosła ze świeżo kupionych

Gość gość
no wlasnie tez mi sie wydaje ze bartek ma mala numeracje.teraz porownalam z polbutami ''smykowymi''29 i wkladki sa identyczne.