Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LISSV

Kolizja samochodwa

Polecane posty

Gość LISSV

Witam, w zeszłym tygodniu miałem stłuczkę samochodem. Jakiś gościu nie znający się na znakach drogowych wymusił pierwszeństwo. I mam skasowany cały przód auta. Oczywiście zadzwoniłem na policje gościu przyznał się do winy i narazie wszystko powoli idzie w dobrym kierunku. Tylko mam takie pytanie ponieważ oddałem auto do znajomego mechanika który naprawia samochody ale nie ma firmy czy można naprawiać samochód na własną rękę czy trzeba oddać go do jakiegoś warsztatu. Odszkodowanie mi wypłacą ale i tak rzeczoznawca pytał się czy oddaje go do warsztatu czy sam go bede robił na własną rękę. Czy jest jakaś różnica czy bede go robił sam czy warsztat? Proszę o odpowiedź.

Gość Ostateczny_Dżeki
raczej powinieneś do warszatu oddać żeby mieć na to jakiś papier, rachunek

Gość LISSV
No tak, tylko rzeczoznawca zrobił już oględziny (zdjęcia) ale z zewnątrz samochodu. Teraz chce się umówić na kolejne oględziny żeby pokazać co trzeba w środku w nim zrobić napewno chłodnica od silnika i klimy jest walnięta i chce żeby ktoś pokazał temu rzeczoznawcy co jeszcze trzeba w środku wymienić w aucie. I dlatego nie wiem czy może być mój znajomy mechanik czy musi być warsztat

Gość LISSV
Poprostu rzeczoznawcy muszę wszystko pokazać wszystko on wtedy zrobi sobie zdjęcia i wtedy wycenę. I dlatego zastanawiam się czy konieczny jest warsztat.

Gość Sąd_Ostateczny
Trudna sprawa. Ale chyba warsztat. Dobrze by było jakby uchwycił chłodnicę i ten moment z policją