Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to moga byc objawy nowotworu

Polecane posty

Gość gość

Mam 20 lat, około 3 miesiące temu zrobił mi się na lewej piszczeli maleńki guzek, który niestety zaczął rosnąć. Lekarz rodzinny był zaskoczony i skierował mnie na konsultację do chirurga, zaznaczając, żebym wróciła do niego z wynikami, lub gdyby chirurg guzka zbagatelizował. Niestety tak się stało i chirurg rzeczywiście zbagatelizował zmianę, stwierdzając, że to wynik uderzenia ( którego o ile dobrze pamiętam nie było?). Lekarz rodzinny ponownie skierował mnie do chirurga, tym razem udałam się na wizytę do Krakowa. Wstępne rozpoznanie- tłuszczak, co miało potwierdzić badanie USG. Niestety pani doktor wykluczyła całkowicie tłuszczaka. Ja niestety niewiele rozumiem z opisu, ale przytoczę fragment 'niejednorodny guzek wielkości 6x2x6 mm, hypoechogeniczny, twardy- nie reaguje na ucisk. Nie połączony z kością, ograniczony do tkanki podskórnej. Celowe badanie hist-pat." Szczerze powiedziawszy nie martwiłam się tym do momentu badania, ponieważ pani doktor powiedziała, że nie jest w stanie zdiagnozować zmiany na postawie USG, a moja historia choroby ( miałam w dzieciństwie 2 razy mononukleozę i wyciętego czerniaka młodzieńczego w wieku 15 lat) wymusza dalsze badania, czyli usunięcie i badania mikroskopowe zmiany. Dodatkowo w tym tyg pojawiły się dziwne objawy- mam jasnoczerwoną wysypkę na nogach, silny ból w kościach, szczególnie w okolicach łopatek i temp. 37,2- 37,8 przez ostatnie 4 dni. Oprocz tego swędzi mnie skora, tez na nogach, ale to już od dawna i chyba nie jest z tym związane Proszę o odpowiedź czy to może być coś poważnego? może ktos mial podobne objawy?

chyba wiesz, co to jest badanie histopatpologiczne? tu się nie ma co pytać kafeterii, tylko wyciąć guzka i sprawdzić co to jest /

Gość gość
tak wie wiem, ale strasznie sie denerwuje i myslałam, że może ktos byl w podobnej sytuacji:)

Gość gość
objawy jak przy białaczce limfoblastycznej

Gość gość
jeju teraz to naprawdę zaczynam się bać... ale wyniki krwi 3 tyg temu mialam idealne

Gość gość
ktoś z was na to chorował? ogolnie czuję sie dobrze, tylko te bóle mnie męczą

Gość gość
Gość z 20.08 a kto to jest rwa:D

Gość gość
i jak to sie u Ciebie zaczęło? jak się czujesz teraz?

Gość gość
ktoś moze i pomóc?

Gość gość
szybko do lekarza!