Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olgga80

Sklep z używaną odzieżą

Polecane posty

Witajcie! Moja historia w dzisiejszych czasach chyba nikogo nie zaskoczy. Od 10 lat pracowałam w jednej z łódzkich firm, ale pół roku temu dosięgnęła mnie redukcja etatów i od tamtej pory bezskutecznie szukałam pracy. Zaczęłam szukać pomysłu na własny biznes, żeby wreszcie zacząć coś robić. Miałam wiele pomysłów, sklep z zabawkami i ubrankami dla dzieci, sklep z ekologiczną żywnością, albo... lumpeks. Jeszcze parę lat temu omijałam ciucholandy dalekim łukiem, ale widząc modowe hity w jakich przychodziły do pracy moje koleżanki postanowiłam się z nimi wybrać, Ładny elegancki sklep, wszystko na wieszakach. Spodobało mi się i stałam się tam stałą bywalczynią :) Każde wyjście to jak polowanie, najczęściej bardzo udane. Mam nadzieję, że znajdą się na kafeterii jacyś właściciele lub pracownicy sklepu z używaną odzieżą. Bardzo potrzebuję waszej porady! Przegadaliśmy z mężem niejeden wieczór i przekonałam go. Pomoże mi w uruchomieniu biznesu. Jednak pojawiło nam się parę pytań: 1. Czy brać niesort, sort, a może cream? 2. Ile pieniędzy jest mi potrzebne na start? 3. Orientujecie się, czy można dostać jakąś dotację na tego typu działalność? 4. Lepiej zaopatrywać się w polskich hurtowniach, czy zainteresować się importem? Może jesteście w stanie dać jakieś namiary - jestem z Łodzi. 5. Z jakiego kraju najlepiej brać ciuchy? 6. Co myślicie o otworzeniu sklepu z odzieżą w rozmiarze XXL? Z góry wszystkim dziękuję za pomoc! Trzymajcie za mnie kciuki! Olga

Nie wiem, czy masz już sklep. Jeśli tak, to napisz jak leci i skąd bierzesz towar. Ja zaczynała podobnie jak Ty. Miałam szczęście bo znalazłam przypadkiem hurtownie odzieży używanej http://makpol.co . Początkowo myślałam, że te ich ilości minimalne to strasznie dużo i że dużo ciuchów będę musiała wyrzucić. Okazało się, że ich niesort to na prawdę dobry towar. teraz mają go z Anglii Danii i Szwecji. Zauważyłam też, że towar się dobrze sprzedaje gdy jest powieszony na wieszakach a nie w koszach.