Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalenka z pytaniem

Biała wydzielina z sutków

Polecane posty

Dobry wieczór forumowiczki. Piszę tutaj, ponieważ w połowie lipca uprawiałam seks z chłopakiem, niestety okazało się, że prezerwatywa zawiodła. Po 30h wziełam escapelle, tydzień po wzięciu tabletki dostałam bardzo intensywny okres, trwający ok. tygodnia, potem okres miałam reguralnie co 31 dni. W połowie września udałam się do ginekologa, zrobił mi USG do pochwowe, na którym nie wykryto żadnej ciąży, tylko pecherzyk Graafa w lewym jajniku. Od Sierpnia do teraz mam regularny okres, intensywny trwajacy średnio 5 dni. Dziś zaś po zduszeniu sutka zauważyłam biały płyn w niewielkiej ilości, dosłownie z dwie krople. Jak myślicie co to jest? Dodam, że jestem w trakcie okresu i dzien przed okresem tez to zauważyłam.

Gość gość
I uwazas, ze jednak w lipcu zaszlas w ciaze, tylko żaden lekarz tego nie zauwazyl?;) tamta sprawa w kontekście dzisiejszej wydzieliny z sutka nie ma żadnego znaczenia. A pęcherzyk na jajniku buduje Ci sie co miesiąc, raz jajeczko uwalnia sie z niego z prawego jajnika, a za miesiąc z lewego. I tak na zmianę aż do menopauzy ;) to raz. a dwa - powinnaś wrocic do ginekologa, albo endokrynologa. Kwestie wydzieliny koniecznie trzeba sprawdzić. Mialas juz robione usg piersi? A masz moze jakieś klopoty z tarczyca? Trzeba to sprawdzić, by ustalic co sie dzieje. Ale jeśli w tym, ani w zeszlym miesiącu nie wspolzylas bez zabezpieczenia powodem problemu na pewno nie jest ciaza ;)

Gość gość
Trzeba r****ć się z głową,a potem nie rozpaczać.

Gość gość
masz problem z hormonami, idz do ginekologa-endokrynologa, w ciazy nie jestes na bank, a powiedz mi, bo akurat tez czekam na okres po wzieciu escapelle ;/ dostalas po nim plamienia (skutek uboczny) czy w terminie okres??

Gość gość
teraz doczytalam ze po tygodniu dostalas , ale to byl okres w terminie okresu czy z kosmosu jakis okres ?? i czy bralas tabletke w dni plodne??

Dziękuje za odpowiedzi, pójde się zbadać. Co do pytania o okres, tak był w terminie i był wyjątkowo intensywny z czarnymi skrzepami, trwał dobry tydzień.