Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kobieta wytrzyma bez seksu

Polecane posty

Gość gość

Odpowiedz na topic "Ile facet wytrzyma bez seksu" no i przy okazji zeby sie czegos dowiedziec... wg moich danych niektóre sa po prostu niemozliwe, słyszałem o historiach po 1,5 roku lub nawet 3 lata bez chocby masturbacji... to mozliwe, dziewczyny?

Gość gość
nigdy nie uprawiałam seksu także żyję i wytrzymuję bez niego , jeśli chodzi o masturbację to czasem się zdarza choć mogę i bez niej wytrzymać, ostatnio się masturbowałam jakieś 2 tygodnie temu

Gość gość
Dzięki za wypowiedz, chodzi mi ogólnie o jakiekolwiek działanie mające na celu rozładowanie popędu. U facetów przyjęło się mówic o seksie, aczkolwiek do tego trzeba dwojga (co najmniej) a nie zawsze chętna sie znajdzie.. podobnie jak w tamtym temacie autorkę, interesuje mnie przede wszystkim masturbacja, bo mozna ja zrobić kiedy sie chce, i ona pokazuje wierniej temperament. Ogólnie ....chodzi o najdłuzszy okres jaki sie Wam przydarzył pomiędzy dwoma orgazmami, niewazne jak osiągnietymi :)

Gość Nocna87
Uprawiałam seks codziennie,nie jestem w związku od miesiąca i to koszmar pod względem erotycznym. Od zawsze lubiłam masturbację,takze chociaż ten plus,ze znam swoje ciało i wiem jak się dopieścić. Wiem,ze to kwestia przyzwyczajenia np. Do braku seksu,ale to kawal euforii,która trzeba miec w życiu. Nie wyobrażams sobie zrezygnować z takich przyjemnosci

Gość gość
czyli zasadniczo czestotliwosc sie nie zmieniła? dalej codziennie, tyle ze sama?

Gość gość
Jakiej techniki stosujesz do masturbacj?

Gość gość
Wytrzymalam 6 lat bez seksu. W wieku 18 pierwszy raz uprawialam sex. Nastepny raz mialam w wieku 24 lat.

Gość gość
dobrze ze ktoś tu rozróżnił sex od masturbacji :) sex jest wtedy kiedy długość jest większa od odległości w każdym innym przypadku trzeba by mówić o masturbacji :P

Gość gość
ciążą +1,5 roku z malym dzieckiem Libido wrocilo, malżenstwo bylo w strzepkach, ale uratowalismy je. Awantury, klotnie. Mąż szukal pocieszenia na czatach itp. Dowiedzialam sie o tym już duzo poźniej - sam się przynal. No coz, bardzo trudny okres w moim życiu. Już byliśmy na sali rozwodowej. Teraz jest tak jak jeszcze nigdy nie było - cudownie, seks najlepszy na swiecie, ale pomogła nam terapia małżeńska.

Gość ciężki dzień
Gratuluje i oby tak juz między Wami zostało.

Gość gość
ja dlugo nie wytrzymalabym bez seksu. moze tydzien, dwa , trzy to juz nie wiem... pewnie szukalabym w internecie kogos do bzykania.. po urodzeniu dziecka 1 raz bzyknelam sie 7 dni po porodzie.. teraz, kiedy skonczylam 30 stkę zauwazylam ze czesciej mi sie chce seksu .. myslę kilka razy dziennie o tym , bzykam się raz , czasem 3 razy w tygodniu

Gość gość
P******o Cię chyba psycholu ! Tydzień po porodzie :D:D:D

Gość gość
poród był szybki lekki latwy i przyjemny

Gość gość
:D:D:D głupich nie sieją

Gość gość
ok, dzieki, przypomnę moze ze chodzi nie tyle o seks, co ogólnie o "chcicę" - jak długo wytrzymacie bez ZASPOKOJENIA, jakiegokolwiek, niekoniecznie seksu z partnerem. Pytam, bo chciałbym rozwiac - lub potwierdzic - czy kobiety naprawde maja nizsze libido i starczy im ze robia to rzadziej, bo z moich info na to by wychodziło (pomijam "wyjatki" gotowe prawie zawsze i wszedzie :)) Zwykle twierdzi sie, ze to "faceci mysla tylko o jednym i ciagle o tym gadają" i wymysla im sie od "zboków" podczas gdy oni robia to co uwazaja za normalne (tak kaze im temperament) więc dane liczbowe by to pokazały. przy okazji, dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi :)

Gość les30
ja po tygodniu przerwy ( solo badz z partnerką) szukam juz przyjemnosci i z reguly bywa, ze sama z sobą.

Kobieta bez seksu może wytrzymać +-minutę jeśli akurat jest pod wodą. Jeśli nie jest, to może wytrzymać całe życie.

Gość gość
Baaardzo dlugo. Ja już liczę w latach...

Gość gość
do pierwszej lepszej okazji ale nie z mezem bo mezowi będzie wkrecac ze nie ma ochoty lub zle się czuje

Gość autor 12345
autor, tym razem jako 'autor', dla odroznienia :) @dark_side - jezeli chodzi o "pod wodą" i "bez wody", to rozumiem, ze w obydwu wypadkach chodzi o "do smierci" - pod woda z uduszenia po minucie? Wiadomo ze do smierci, wbrew pozorom facet tez tak moze, tylko czy to jest "zycie"? to juz smierc za zycia. Poza tym (zdrowy) organizm bedzie domagał sie zaspokojenia i jak sie tego nie zrobi, za jakis czas zacznie się dziac cos niezdrowego - tyle ze juz nie w narzadach tylko w mózgu i umyśle. @gosc - w latach? tzn, bez niczego, nawet sobie samej? nic? @gosc (2) - z mezem czy nie, w tym momencie to niewazne. :P

Gość gość
Nie można powiedzieć, że ktoś coś "powinien", bo co, bo ktoś inny ustalił jakieś normy, że 30-letnia kobieta powinna mieć ochotę na seks tyle i tyle razy w tygodniu/miesiącu? A jak nie ma, to coś z nią jest nie tak? Jeśli nie ma ochoty i jej z tym dobrze to wszystko jest w porządku. Polecam któryś z rozdziałów z książki (jak i całą książkę) pt. Porozmawiajmy o seksie, gdzie Katarzyna Miller świetnie wyjaśnia tę kwestię. Jesteśmy przekonani, że wszyscy wokół mają super seks i my też POWINNIŚMY. A właśnie guzik prawda, nic nie powinniśmy. Cytat z pani Miller: _________________________________________________ Każdemu wolno się kochać lub nie. Nie mamy prawa nikomu powiedzieć: „jak ty się z tym seksem nie wyrabiasz, to powinnaś iść na terapię”. Można sobie żyć szczęśliwie bez seksu, nawet przepytano pary, które od roku ze sobą nie współżyły, i znaczący odsetek (nie pamiętam jaki, a nie mogę znaleźć) był szczęśliwy!

Tak, o to właśnie. Odpowiedź głupia, bo i pytanie trochę. Są kobiety które nie mogą uprawiać seksu, są takie które nie lubią go uprawiać i takie które pragną często. Zakładam się, że wszystkie bez niego mogłyby wytrzymać całe życie, tylko po co? Żeby odpowiedzieć precyzyjnie na Twoje pytanie trzeba by przeprowadzić jakiś eksperyment. Pewnie sama, chociaż lubię seks, mogłabym wytrzymać dłużej niż wynoszą przerwy między moimi stosunkami, czy masturbacją. Kiedy ta przerwa byłaby zbyt długa(ale nie umiem powiedzieć w dniach jak długa) to pewnie odbiłoby się to na moim zdrowiu psychicznym, co do tego jesteśmy zgodni. U mnie to jest tak, masturbuję się od 8 roku życia i od tego momentu nie doliczyłam się dłuższej przerwy między orgazmami(osiąganymi w różny sposób) niż 5 dni.

Przejrzałam temat jeszcze raz i cofam to co powiedziałam o 5 dniach. O ile w czasie samej ciąży uprawiałam seks regularnie, to faktycznie okres połogu wyłączył mnie z życia erotycznego na około 6 tygodni. I to wtedy miała miejsce najdłuższa przerwa.

Gość autor12345
@ dark_side O własnie, o to chodziło. Jakis konkretny czasokres. Swietnie ze podałas oba, ten "normalny" 5 dni i ten "okazyjny", po ciązy. Nie jestem lekarzem, ale obstawiam, że ten drugi był spowodowany normowaniem się hormonów, poza tym, przy swiezo narodzonym niemowlęciu jest urwanie głowy, ze zwyczajnie sie nie mysli o takich rzeczach - ewentualnie spycha sie je na pozniej. Logiczne. Pytanie jest owszem, nieprecyzyjne, poniewaz jest skalkowane z lustrzanego tematu dotyczacego mezczyzn. Oczywiście, powinno brzmiec - "Jak długo Wy, kobiety, jestecie w stanie wytrzymac bez zaspokojenia (jakiegokolwiek) zanim poczujecie ze musicie cos z tym zrobic, bo inaczej zacznie się to niekorzystnie odbijać na Waszym... hm, powiedzmy, Waszej kondycji psychofizycznej" - albo cos w tym stylu. :) Po prostu skrót myslowy w pytaniu. Zresztą - potem dopisalem juz ze nie chodzi o czysty seks (2 lub wiecej osobowy), tylko o fakt zaspokojenia czyli orgazm, mniej wazne jak i czym (kim). :) Dzięki, DS. Nie twierdze ze ktokolwiek cos "powinien" czy nie, albo ze powinien spełniac jakies "limity". Własnie po to jest ten topik, żeby ustalic jak to własciwie z kobietami jest, i z tymi własnie ich potrzebami. Czy sa mniejsze, większe, czy zerowe. Oczywiscie uzyskamy wyniki od róznych kobiet, i to da pełniejszy obraz. DarkSide mówi o eksperymencie - no własnie, ja za "pole eksperymentu" uważam dotychczasowy czas życia kobiety, i jej własne doświadczenie w tym wzgledzie. Na jego podstawie potrafi ona zapewne okreslic, po ilu dniach brak zaspokojenia zaczyna jej doskwierac - i po ilu maksymalnie dniach "była zmuszona" cos z tym zrobic. Sama zna siebie przeciez najlepiej, swoje potrzeby i swoja historię. A to, ze - hehe, wypowiem sie bezpiecznie - dla "sporej liczby"- mezczyzn dystanse rzędu rok, dwa wydaja sie kosmiczne (porównujac z ich własnymi - i własnym popędem, bo jaki inny maja do porównań?) to juz zupełnie inna sprawa ;) Ja poki co, staram sie ustalic fakty. :)