Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam DDA

Polecane posty

Gość gość

chociaż u nas w domu rodzinnym alkohol pojawił się dość niedawno. Ale zawsze było inaczej i gorzej niż wszędzie. Rodzice mieli inne sprawy na głowie ojciec się nami nie interesował nigdy mama zajmowała się firmą na którą ją namówił. Oni byli ze sobą tylko ze względu na finanse właśnie. Ja i babcia zajmowaliśmy się młodszym rodzeństwem. No i niestety ja byłam ofiarą tam i wszystko co złe skupiało się na mnie. Teraz jestem w związku i staram się bardzo ale jest ciężko. Zazdrość, uważam że dobre rzeczy mi się nie należą. Ciągle kwestionuję jego miłość

Gość gość
tez jestem DDA i wiem przez co przechodzisz, masz problem choćby z tym ze twój partner chce isc z kolegami na piwo, bo boisz się tego ze się zaleje w trupa ? jeśli tak to mam dokładnie to samo :(

Gość gość
on nie pije ale jak wychodzi nawet na dodatkową robotę to boję się że mnie zdradzi postanowi zostawić. U nas w domu alkohol pojawił się tak naprawdę jakieś 2-3 lata temu ale było wszystko inne.

Gość gość
o zdrade tez się boje, nie wiem czemu, ale mam w sobie taki lęk ktoreog nie potrafie opanować.

Gość gość
właśnie. Jest dobrze. On nie daje żadnego powodu do niepokoju a ja się ciągle boję. Płaczę robię się nie przyjemna. Nie pomagam tym nikomu a już najmniej sobie bo mam wyrzuty sumienia później duże i boję się jeszcze bardziej.

Gość gość
mam to samo, nawet czasem zaczynamn zalowac ze jestem z partnerem - teraz już mezem i mysle sobie ze wolalabym być samotna i nie mieć tego problemu :(

Gość gość
aż tak to nie ale myślę sobie żeby odciąć się od niego i dać mu wolność. Ale on sam tego nie chce jest czuły cierpliwy i wiem że bardzo mnie kocha

Gość gość
a rozmawialas z nim na ten tremat ? ile jesteście raze m ?

Gość gość
rozmawiałam oczywiście. 3 lata. Mieszkamy razem planujemy rodzinę

Gość gość
to się bardzo ciesz ze on cie w maire rozumie, bo mój nie za bardzo kuma o co mi chodzi :(

Gość gość
a skąd wiesz że twój nie rozumie?

Gość gość
bo wiele razy było tak ze szedł gdzies na o ja się kompletnie nie zgadzałam - bo się balam zdrady a on krzyczał ze mam się odczepić ma prawo do swojego zycia. wiem ze mnie nei rozumie :(

Gość gość
to traktuje cię źle. Mój nie wychodzi. Jest domatorem ale dużo czasu spędza przed komputerem albo w garażu. Mimo to jest bardzo czuły i bardzo mnie wspiera jest cierpliwy. Owszem czasem się zezłości ale to ja prowadzę do awantur a później przepraszam. A wie jak było w domu u ciebie? Mówiłaś mu o swoich niepewnościach?

Gość gość
Autorko tematu czy ty w ogóle wiesz co znaczy DDA. Właśnie napisałaś, że masz dorosłe dziecko alkoholika, czyli, że sama jesteś alkoholikiem skoro masz takie dziecko ;))))))))))))))) Kocham te wpisy ludzi którzy udają, że są inteligentni, a słoma z butów wystaje ;)) You made my day ;)

Gość gość
napisałam że mimo to iż alkohol pojawił się stosunkowo niedawno tak właśnie ze mną jest. Może to DDD ale nie koniecznie

Gość gośćgasc
Boisz sie zdrady bo podświadomie uważasz się nie wystarczająco dobra dla partnera. Wszystko wynika z niskiego poczucia wartości. Ciężko siebie pokochać skoro, rodzice nie dają w dzieciństwie dziecku uwagi oraz pokładu miłości, nie dając mu do zrozumienia że jest ważne i kochane. Temat rzeka i tu tylko praca nad sobą da efekty. Na pewno nie pomoże ograniczanie partnera, który jako dorosły ma prawo również do wlasnego życia, zaineteresowań itp. Związki nie polegają na tym aby siebie nawzajem ograniczać tylko aby dzielić sie sobą.