Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okazało się że mój facet jest Żydem

Polecane posty

Gość gość

Gdy jego matka była młoda przeleciał ją Żyd i zrobił jego. Zawsze mi się wydawał inny od reszty chłopaków których znałam. Najgorsze jest to że gdy okazało się że jest w połowie Żydem to zaczął patrzeć na Polaków z pogardą (w tym również na mnie)

Gość gość
no to coś ci się pomyliło, bo żeby był żydem, matka musiałaby być żydówką. W drugą stronę to nie działa według prawa :)

Gość gość
działa działa. żydzi mają bardzo precyzyjne zasady określające "jakość" ich "żydostwa". faktycznie to po matce jest "najlepsze" ale po ojcu też jest się żydem.

Gość gość
Zawsze wiedziałam że jest jakiś inny. Szczególnie uwielbiał liczyć pieniądze których zdobywanie przychodziło mu raczej z łatwością. Tylko boję się że mnie teraz zostawi. Jak się okazało że jest żydem to zaczął strasznie nielubić Polaków,

Gość gość
A na obrzezanie sie szykuje ? :D Pejsy juz zapuscil?

Gość gość
Tak, chce się obrzezać.

Gość gość
jak od niego odejdziesz nazwie cię antysemitką :D

Jakim żydem" Aszkenazim, czy Sephardim? To jest judeochrześcijanin, czy faryzeusz (talmudysta)?

Gość gość
Nie wiem

"okazało że jest żydem to zaczął strasznie nielubić Polaków" Typowy chazar. Zostaw go lepiej.

Gość gość
Tylko wcześniej nic nie miał do Polaków, jak się okazało że jest Żydem to zaczął od razu namami gardzić.

"22.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość no to coś ci się pomyliło, bo żeby był żydem, matka musiałaby być żydówką. W drugą stronę to nie działa według prawa usmiech.gif" Mylisz się. Judeochrześcijanie nadal praktykują dziedziczenie po ojcu. Poza tym wszyscy żydzi z dawien dawna kiedyś dziedziczyli po ojcu. Dopiero potem, jakiś talmudysta wymyślił, że lepiej dziedziczyć po matce, bo co do tego kto jest matką, jest zawsze pewność. W przypadku ojca już takiej pewności nie ma. Potem przyjął to ogół żydostwa, jako faryzejską tradycję...

Gość zydówka83
z niego taki zyd jak z koziej d**y traba :d zydowstwo dziedziczy sie po matce, powiedz mu, że jest zwykłym gojem :P

"22.11.13 [zgłoś do usunięcia] gość Tylko wcześniej nic nie miał do Polaków, jak się okazało że jest Żydem to zaczął od razu namami gardzić." Czyli jakaś fałszywa menda :o