Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie już odkręcone kaloryfery

Polecane posty

Gość gość

Od jakiego miesiąca odkręcacie kaloryfery i do kiedy tak na oko macie je włączone? We wszystkich pomieszczeniach grzejecie? Ja jeszcze nie odkręcałam i jak na razie zimno nie jest

Gość gość
Od dawna, chyba od połowy października, nie zamierzam siedzieć w zimnie.

Gość gość
kaloryfery mam odkręcone od października, ale mam mieszkanie szczytowe i zawsze otwarte okno i jest chłodno w mieszkaniu dlatego są odkręcone (ale u mnie przez cały okres grzewczy kaloryfery słabo grzeją- chyba oszczędzają w moim bloku)

Gość gość
ja też jeszcze nie odkręciłam, ale mieszkam w nowszym ocieplonym bloku i zimno nie jest

Gość gość
Ja napisałam że od połowy października i tak jest, ale nie odkręcał ich tak jak zimą na cały czas, tylko po południu żeby trochę nagrzać a potem znowu przykręcam.

Gość gość
mieszkam w domu, więc sobie dogrzewam kiedy mi pasuje.

Gość gość
w bloku nie mieszkam,a w domu palę w centralnym od 1 października,słabiej mocniej zależy od pogody,nie lubię wracać po pracy do zimnego domu,dzieci też jak siedzą parę godzin przy lekcjach to marzną w bezruchu.

Gość prawictwo pospolite128
kaloryfery mam zakrecone .. Odkrecam gdy temperatura spada do około minus 10 C

Gość gość
ja mieszkam w domu i centralne odpalone od połowy września, nie lubię zimna. z kolei mój facet w bloku mieszka i on jeszcze nie odkręca, zimno jak cholera

Gość gość
11;46 to w takim zawilgoconym mieszkaniu śmierdzi,nie przeszkadza ci to...

Gość gość
Nie, jeszcze nie mam. U mnie w bloku jest cieplo. Choc pewnie niedlugo odkrece.

Gość prawictwo pospolite128
temperatura w pokoju 22 C . Nie ma sensu odkrecac kaloryferów

Gość gość
ja mam odkręcone od końca września. oczywiście jak się za bardzo nagrzeje, to przykręcam. jak nie korzystam z jakiegoś pomieszczenia, to też zakręcam- np na dzień w sypialni. jak wietrzę, to zakręcam- nie wietrzy się przy odkręconych kaloryferach, bo to się negatywnie odbijania na licznikach[więcej nabija]- a widzę, że ktoś tak robi- chyba, że nie macie podziałek na kaloryferach, to ok, ale w innym wypadku kasa w błoto idzie

Gość gość
Mam cały czas na 5 poodkręcane , cały rok . Jak się wprowadziłam odkręciłam na maksa i nawet ich nie ruszam. Więc grzeją jak tylko włączyli ogrzewanie. Lubię mieć ciepło w domu i chodzić w spodenkach i koszulce na ramiączkach. Nie mam liczników na centralne , płace w czynszu co miesiąc - żadnych dopłat, nadpłat itp.

Gość gość
My już grzejemy, temperatura nie jest zbyt wysoka. W tym roku dokupiłam trochę żeberek na skupie złomu http://www.stalex.net.pl/ i hydraulik powiększył grzejniki, bo były trochę małe.