Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę nie robi kupki

Polecane posty

Gość gość

Witam jak w temacie problem polega na tym iż niemowlę 3 miesięczne nie robi kupki. Wcześniej córka nie miała problemów z wyproznianiem. Wiadomo jako noworodek to co karmienie była kupka. Potem się to unormowalo i codziennie regularnie robiła kupki. Tydzień temu przez 5 dni mi oddawała stolca ale nie prezyla się przy tym brzuszek był mieciutki żadnych zaparc dziecko zachowywała się normalnie tylko że nie było kupki. Po 5 dniach jak zrobiła to musiałam ją wykąpać bo tak dużo tego było ale nie płakała nie prezyla się tylko leżała na brzuszki na macie edukacyjnej usłyszałam mokrego baczka i uśmiech na jej twarzy przy wydluzajacym się dźwięku :-P po tym znowu kilka dni przerwy zero kupy i przedwczoraj taka mała zrobiła i znowu cisza. Dodam iż mała jest tylko na piersi.

Gość gość
Nikt się nie wypowie

Gość gość
Pokarm matki może trawić się bezresztkowo i to normalne, że niemowlęta karmione piersią wypróżniają się co kilka dni. Moja potrafiła nie robić do 2 tyg. Pytałam się nawet lekarza o to i powiedział, że ważne tylko aby były gazy a dziecko taki stan nie męczy. Przy rozszerzaniu diety wszystko wróciło do normy.

Gość gość
Nikt widocznie nie wie za to lekarz napewno by coś powiedział :)

Gość gość
Albo: maz wartościowy pokarm i nie wydala bo wszytko zużywa,, co jest normalne i dosyc czeste albo jak sie niepokoisz to zadzwoń do pediatry

Gość gość
To calkowicie normalny stan u dziecka karmionego tylko piersia. Nie martw sie. Nie masz o co.

Gość gość
to normalne ze dziecko na piersi moze nawet dwa tygodnie nie robic kupy, bo mleko matki wchłania się nieomal całkowicie. Nie daj sobie wmówic, ze masz malo wartosciowy pokarm! NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK MALO WARTOSCIOWY POKARM MATKI!!!!

Gość gość
A kto pisal, ze ma malo wartościowy pokarm? Jest napisane, ze wlasnie ma wartościowy pokarm i wszytko sie wchlania. O co tyle rabanu?

Gość gość
Byłam u dwóch pediatrów że względu na godziny przyjec. Jedną powiedziała mi że po3 dniach obowiązkowo podać czopek glicerynowy a druga że to normalne że pokarm się w zupełności wchłania i bądź tu człowieku mądrym. A gazy normalnie oddaje . Dlatego pytań tutaj doświadczonych mam które miały z tym do czynienia w praktyce a nie w teorii książkowej

Gość gość
Z tymi pediatramí to nie z powodu kupki tylko raz rano byłam że względu na katar a kiedyś po południu po receptę na nystatyne na plesniawki. Pisze tak dla jasności aby nie robić że mnie wariatki że w ten sam dzień byłam z dzieckiem 2 razy u lekarza :-P

Gość gość
to normalne, z pokarmu matki nie zostaje nic do wyproznienia, dziecko na piersi moze nie robic kupy nawet 2tyg. moja corka robila ok raz na tydzien, jezeli malej nie boli brzuszek i nie mecza gazy to nic sie nie martw