Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ślub po 3 miesiącach

Polecane posty

Gość gość

nie traktujcie tego jako że sie wtrącam czy nie wiadomo co ale poprostu mam taką kolezanke, wlasciwie to przyjaciolke ktora teraz ma problemy i nie wiem nawet co jej mowic. Wziela slub pol roku temu z facetem poznanym przez internet po trzech miesiacach znajomosci w tym poltora miesiaca zaręczeni. Dla mnie wtedy to byl szok, jak mi powiedziala ze sie zareczyla to nie wiedzialam z kim bo miesiac wczesniej gadalysmy o jej byłym. Mówiłam jej że jest szalona i oby tego nie załowała ale niestety... Pierwsze zauroczenie mezem jej przeszło i teraz są problemy.. Cały czas ma wątpliwości czy brac slub koscielny, wczesniej byl tylko cywilny. Termin maja wyznaczony na sylwestra... Co byscie jej doradzili.

Gość gość
Jeżeli ma wątpliwości to moim zdaniem jest to początek końca...

Gość zastanawiam sie jaa
nie powinno sie z takimi zreczami spieszyc tym bardziej z ejuz teraz ma watpliwosci! co nagle to po diable!

Gość balabina
a co tu radzic? juz po ptokach, ślub wzięty pzreciez, cywilny, tak? teraz albo beda razem albo za jkis czas się rozwiodą, co tu radzic?

Gość gość
no zgadza sie tylko ona jest wierzaca i teraz stoi przed dylematem czy brac koscielny czy sie rozwodzic.. Bo wyjscia posredniego nie ma w takiej sytuacji..

Gość balabina
wierząca jest powiadasz? al epewnie pzred slubem uprawiali sex przedmałżeński wierzaca i najpierw wzieli cywilny?:D dziwneee, na pewno do kościelnego nie zaczekają z sexem:) jaka wierząca?! :O nie ośmieszaj sie, w tym przypadku rozwód bedzie kolejnym krokiem tej ,wierzącej'

Gość gość
jezeli juz teraz ma watpliwosci..to na dwoje babka wrozyla moga zaczac pracowac nad zwiazkiem, lub sie na latwizne i sie rozstac.. ja poznalam meza w lipcu, ( za granica) bylismy razem tylko 3 tyg. randki, pozniej wyjechalam na sierpien i wrzesien zeby obronic prace licencjacka,wrocilam 21 wrzesnia,id razu zamieszkalismy razem, a na Boze Narodzenie bylismy juz zareczeni, slub wzielismy dopiero po 2 latach ze wzgledu na sprawy papierkowe, tak byloby o wiele szybciej. jestesmy juz razem 9 lat i spodziewamy sie drugiego dziecka, i w zyciu nie mialam zadnych watpliwosci co do bycia z moim mezem, jestem w nim nadal zakochana jak przed slubem, z bylym bylam 3 lata i prosilam go zeby mnie chociaz nie prosil o reke

Gość gość
no sory jak dla mnie jest wielka różnica pomiędzy byciem wierzącym i uważaniem sie za katolika a ślepym posłuszeńtwem wobec kościoła.. Ale nie o tym temat:)

Gość gość
bycie wierzacym to pzrestrzeganie pewnych zasad katolik, czyli osoba wierzaca nie sexi sie przed ślubem! prosteeeeeeeeeee a jesli tego nie wiesz to........:O

Gość moniakk21
O boze, jak dla mnie jest to strasze. Trzeba najpierw kogoś dobrze poznać, a nie opierać się na zauroczeniu. To zawsze mija i trzeba na to niestety poczekać, mimo że z początku wydaje się, że to jest miłość na całe życie. Jest to aż przykre, że takie rzeczy się dzieją. Gdzie ślub kościelny?! To już jest wtedy koniec totalny na wszelkie inne możliwości i skazanie samej siebie na cierpienie do końca życia w takim przypadku. I gdzie na sylwestra, na sylwestra idzie się bawić witając nowy rok a nie wychodząc za mąż ! Spróbuj jej ty albo ktoś dla niej ważny przemówić do rozsądku. A na sylwestra polecam artykuły na stronie http://wymarzonysylwester.pl/, niech się wyszykuje i pobawi i nie ślub !!