Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

piersi od karmienia zbrzydną czy wyładnieją

Polecane posty

Gość gość

czy wygląd piersi a długość karmienia piersią ma jakiś związek? czy im dłużej się karmi to potem piersi są bardziej wiszące? a może na odwrót? jak to było u was?

Gość gość
karmie 14mcy, piersi bez zmian. Zmienily sie nieco w ciazy,ale samo karmienie nie zmienilo ich. Jedynie brodawki są ciągle sterczące,jakby bylo mi zimno:Pto jedyna zmiana

Gość gość
Jak narazie Karmie 3 miesiące i nie widzę żadnych zmian

Gość gość
zależy od rozmiaru i tego jak dba się o piersi w ciązy i po porodzie.Miałam zawsze małe piersi nic się w nich nie zmieniło bo nie miało co się zmieniać :P brodawki są tylko sterczące :D

Gość gość
To, czy piersi się zmieniły zwykle okazuje się dopiero po zakończeniu karmienia. Zwykle zmieniają się nieco na gorsze- chociaż kafeterianką zazwyczaj pięknieją :D

Gość gość
Ja karmię dopiero 3 tygodnie i już widzę zmiany. Mam tylko nadzieję, że gorzej nie będzie, bo zawsze byłam dumna ze swojego biustu, a teraz takie dziwne się zrobiły, trochę sflaczałe.

Gość gość
karmiłam 9 miesięcy mam duże piersi które niestety trochę opadły i są mniej jędrne

Gość gość
myślę że od długiego karmienia flaczeją, im dłużej karmimy tym gorzej sflaczeją ale też nie ma reguły zapewne i są cudowne wyjątki u których karmienie ujędrniło piersi, jednak większości flaczeją

Gość gość
a jak dbać o piersi w trakcie karmienia? mogę np wykonywać ćwiczenia na jędrniejsze piersi? czy pomaga noszenie specjalnych podtrzymujących staników?

Gość gość
Syna karmilam 5 mies. i byly troszke obwisle corke karmie rok i mies. i nie sa jedrne,taka skora naciagnieta jest na nich i jeszcze bardziej obwisly.

Gość gość
Ja kiedyś słuchałam wypowiedzi lekarza, który mówił, że u każdej kobiety przybierają one inny kształt. Przed karmieniem są takie jakby bardziej okrągłe. Po przybierają kształt łóki- tracą jakby nieco od góry ;) u jednych więcej, u innych mniej. Jak rozmawiam z dziewczynami po karmieniu, i po obserwacji samej siebie, uważam, ze to prawda.

Gość gość
jestem w ciąży, robię regularnie peeling piersi, wykonuje lekkie ćwiczenia, nosze dobrze podtrzymujące staniki, wmasowuje 2x dziennie krem na rozstępy - co moge jeszcze zrobić żeby piersi nie sflaczały???

Gość gość
moje piersi bardzo się zmienily po miesiącu karmienia piersią. ale nie moge powiedzieć ze sa brzydkie. sa zupełnie inne niż przed ciążą, ale takie fajne, kobiece

Gość gość
Jak maja sflaczec to i tak sflaczeja i nic nie pomoze. Tak samo jest z rostepami jak skora nie jest podatna na rozciaganie to mozna sie smarowac bog wie czym a i tak to nic nie da.

Gość gość
Zaden peeling i krem nie pomoze bo to nie o to chodzi..

Gość gość
Realia sa takie,ze na "wyladnienie" ,to nie ma co liczyc...Jedynie,zeby nie zbrzydly-miec nadzieje i dbac ;)

Gość gość
Moja przyjaciółka karmiła tylko 3 miesiące, potem jej piersi stały się tragiczne, sama skóra, mogła normalnie naciągnąć tą skóre do tego stopnia żeby mi to zza bluzki wyjąć i pokazać..płakała po nocach, bo młodo urodziło..jej synek ma teraz 2 latka i jej piersi nie uległy żadnej zmianie..współczuje jej i mam nadzieje, że z moimi tak nie będzie

Gość gość
No,moje po 2 ciazach sa estetycznie zachowane :)

Gość gość
wierzycie w cuda ? w czasie ciąży i laktacji gruczoły mleczne się powiększają skóra się naciąga....a gdy tylko skończycie karmić to zniknie mleko, gruczoły mleczne się zmniejszą a rozciągnięta skóra zostanie efekt uszy spaniela lub wiszących skarpet, w zależności na ile ktoś ma jędrną skórę i na ile może się obkurczyć niektóre dziewczyny mają ten sam problem podczas brania tabletek anty: piersi robią się większe, opuchnięte, robią się rozstępy....a potem po odstawieniu piersi wracają do mniejszego rozmiaru i są niejędrne

Gość gość
ja w ciazy myslalam tylko o tym zeby dziecko bylo zdrowe i nie bylo zadnych komplikacji a nie o cyckach...

Gość gość
ja w ciazy myslalam tylko o tym zeby dziecko bylo zdrowe i nie bylo zadnych komplikacji a nie o cyckach...

Gość gość
do czasu kiedy karmisz piersi będą pełne, piękne, większe i jędrne. gdy odstawisz zwiędną, będą wiotkie i miękkie ale to nie na zawsze - zaraz skóra nadgoni, gruczoły sie ustabilizują i wróci jędrność i jakość :) ja półtora miesiąca po odstawieniu mam piersi w formie sprzed ciąży, stosowałam sporadycznie balsam ujędrniający.

Gość gość
Nigdy nie miałam jędrnej skóry, bez względu na wagę czy to jak wysportowana byłam (bo był okres że ćwiczyłam więcej), piersi z rozmiaru D przed ciążą doszły do rozm. G przy karmieniu (przy tym samym obwodzie), później znowu wrócił rozmiar do D- widać niestety to rozciąganie po nich. W dobrym staniku nie jest źle, ale tylko w nim, nie są małe więc i tak efekt ujdzie, ale szału nie ma. Skóra mało elastyczna a piersi wiszą. Żeby komuś po karmieniu wypiękniały- tego nie widziałam jeszcze, przy samym karmieniu owszem, fajne były ;)

Gość gość
po skonczonym karmieniu piersi nigdy nie beda ładniejsze

Gość gość
od miesiąca nie karmie, karmiłam równe 8 mc, piersi nic się nie zmieniły. W ciąży też nie zmieniły rozmiaru, 80 B, nie pojawiły się rozstępy. Na razie jest tak jak było przed, czy jeszcze się zmienią nie wiem.

Gość gość
pierwsze dziecko karmilam krotko i biust choć zmalał po zakończeniu karmienia to jedność pozostala bez zmian , przy drugim karmilam 10 mies i jest masakra , skóra rozciągnięta , bez stanika ani rusz . Biust podczas karmienia był jak marzenie a teraz to szkoda gadać

Gość anka335
Ja stosowałam balsamy ujędrniające przez okres ciąży, a także po niej. Tylko pamiętaj, że musisz wybrać takie, które w żaden sposób nie zaszkodzą dziecku, najlepiej z naturalnych składników. Ja stosowała kosmetyki pure fiji, które akurat są odpowiednie: http://purefiji.pl/produkty-pure-fiji/wedlug-zastosowania/ciaza

Gość gość
W moim wypadku piersi bardziej zmieniły się w ciąży, do 3 mc to wyszły małe, delikatne rozstępy na nich, ale nie są widoczne bardzo, poza tym urosły. Potem jak urodziłam, karmiłam 5 miesięcy i przestałam to do dzisiaj piersi bez zmian. Jedną wskazówkę dam - smaruj się kremami i chodź jak najczęściej w stanikach żeby podtrzymywały piersi aby nie opadły, ja tak robię, i nawet śpię w delikatnych, bezuciskowych biustonoszach :),

Gość wifigdańsk
u mnie bez zmian a karmię 8my miesiąc,tyle tylko,że faktycznie brodawki sie poprawiły,u mnie był problem bo mialam wklęsłe brodawki,chciałąm to operowac ale gin powiedział,ze jak bede karmic to dzieci mi wyciągną i faktycznie nie potrzeba było operacji:)

Gość gość
"efekt uszy spaniela lub wiszących skarpet, w zależności na ile ktoś ma jędrną skórę i na ile może się obkurczyć" Trzy ciąże i karmienia - i nic z tych rzeczy. Piersi z natury małe i jędrne, skóra nie rozciągnęła się bardzo, więc wróciły do poprzedniego stanu, tylko wciągnięte brodawki się uwypukliły (plus). Podczas karmienia były zdecydowanie atrakcyjniejsze ;)