Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

doradzcie mi prosze kiedy powinnam zajsc w ciaze

Polecane posty

Myślę że najlepiej urodzić pod koniec wiosny czyli maj-czerwiec bo zimą nie masz jeszcze brzuszka a też nie musisz chodzić z nim w upały. Do tego do zimy zdąży ci maluszek urosnąć - będzie miał około pół roku, więc nie będziesz miała takiego problemu z nim w święta.

Gość gość
hahahah no niezla jestes z tym plaszczeniem tylka w domu cos taka zawistna babo? czy ja milionerka czy maz? co cie to obchodzi? mam sie tu tlumaczyc? a dlaczego akurat teraz? , czuje ,ze wiecznie mloda i zdrowa nie bede, co wiecej moja rodzina marzy o dziecku, babcia niedlugo umrze, rodzice tez juz starsi sa...chce by sie nacieszyli wnukiem

Gość gość
olamakar i dalsze wpisy dziekuje 🌼 czyli porod w srodku lata odpad , na wiosne juz tez nie zdaze

Gość gość
21 letnia mama , piszesz sensowniej i dojrzalej niz ta ryczaca starsza pani (nie wiem ile ma lat, ale po tej agresji w jej wypowiedzi przypuszczam,ze sporo i moglaby juz byc babcia ale pewnie nawet nie jest matka :p ) tez nie uwazam by studia byly wazniejsze niz zycie i dziecko, tez dlugo nie mialam instynktu macierzynsiego i balam sie,ze nie bede chciala miec dziecka, bylam taka jak ta klotliwa babeczka tutaj, myslalam,ze dziecko to koniec wolnosci itp. ale dojrzalam i wiem,ze jestem na takim etapie gdzie aby byc dalej musze miec dziecko, bo to zajmuje kazda moja mysl, mam mieszkanie, wspanialego partnera, studia (po ich skonczeniu bede miec prace i nie chce isc od razu na macierzynski jak niektorzy kombinuja,otoz jestem ambitna) i jedyne czego mi brakuje do szczescia teraz to maluszek , jedynaobawa - czy bedzie zdrowy

Gość gość
trzeba byc bez rozumu by sie pchac w pieluchy w wieku 20lat? a co uwazasz,ze lepiej robic? ganiac po klubach, sypiac z przypadkowymi facetami, moze jezdzic do cieplych krajow i podrywac arabow, pic, palic, cpac? uzywac zycia? dlaczego mowisz innym jak maja zyc? uwazasz ,ze tylko Twoja wizja zycia jest idealna? no i chyba sama widzisz swiat czarno- bialy, skoro myslac studentka albo 21 latka to na pewno glupia, bez kasy itp. ja przezylam naprawde wiele ...teraz mam cudownie stabilny czas i bardzo sie ciesze, dziecko by tylko dopelnilo

Gość gość
"gośćNie rozumiem dlaczego tu po mnie jadą skoro mam dobre warunki, dostaje pieniądze i mąż także..to, że jestem młoda to chyba nie takie straszne..nie poszłam na studia to zaczęłam wcześniej..miałam czekać jeszcze 5 lat żeby nie być za młoda ? Czy co, bo na prawde nie rozumiem" a no widzisz, musi byc tak jak tamta pani ma w zyciu, bo jak ktos ma inaczej to jest be...:O ludziom sie pomylilo cos - moze wyjasnie - jesli ktos ma swietne warunki to moze sie decydowac na slub, dzieci od razu, nawet jak ma 18 lat. a jak ktos nie ma warunkow to musi zapitalac w pocie czola by osiagnac to co tamci moga miec od razu, wiec zwlekaja do 30 albo dluzej i ciulaja grosze by miec dziecko...uwazajac,ze dziecko to wielki wydatek...albo robia studia by miec prace,ale to pozorne, wiec to czysta zazdrosc...pozdrawia 22 letnia mamusia, ktora urodzila 2 lata temu :) nie brakowalo mi pieniedzy, ale z mezem nie oglupielismy by kupowac wozek za 5 tysiecy i wszystko co najmodniejsze i najdrozsze, kupujemy dobre jakosciowo rzeczy w normalnych cenach, nie traktujcie dzieci jako wydatek, dziecko to Skarb! jak ma sie skarb to pieniadze sie znajda (mnie dziecko zmotywowało do znalezienia lepsze pracy i udało się! ) najważniejsza dla dziecka i tak będzie wasza miłość i czas z nim spędzony a nie gadżety i kasa

Gość gość
jeszcze raz dziekuje za porady, najwiecej glosow zebrala wiosna , do maja sie raczej nie wyrobie ;) za to jak postaramy sie w grudniu to w sierpniu moglibysmy juz miec maluszka, argument z kurtka zimowa spodobal mi sie, by jednak uniknac chodzenia na uczelnie z duzym brzuszkiem , najkorzystniej byloby mi urodzic we wrzesniu albo pazdzierniku

Gość gość
ja tez nie widze dziecka w negatywnych kategoriach, ale to glownie kwestia parnetera - gdy faceta powie "damy rade" , " to tylko male dziecko" to jakos wydaje sie to wszystko latwiejsze, a gdy mowi " nie mozemy teraz " " nie stac nas" to kobieta widzi dziecko jako przeciwnosc losu, wspolczuje wam kobietki. i dziecko nie powstaje z pieniedzy czy ze studiow a z milosci :) ja wyroslam w rodzinie , gdzie byly pieniadze a nie bylo milosci i nie bylam szczesliwa, dopiero moj partner wszystko zmienil, teraz dopiero poczulam szczescie i milosc, gotowosc do wydania dziecka na swiat, ktory jest dobry

Gość gość
ja zaszłam w styczniu i dzięki temu przez zimę chodziłam na mojej zimowy kurtce brzuch pojawił się pod kon koniec maja.latem było trochę słabo inni ko lek pomykali a ja z pilka na brzuchu :P najgorzej było pod koniec to juz btl wygodny i lepsza pogoda. porod w pazdzierniku calkiem ok:)

Gość gość
ale tyu idiotka jesteś, jak ci ktoś może odpowiedzieć kiedy masz zajśc w ciąże ,wspułczuje temu dziecku matki idiotki że zostanie poczęte za namowom pań z internetu

Gość gość
a do 5 miesiąca chodziłam po ścianach a potem leżenie plackiem jeśli o mnie chodzi na pewno bym nie ryzykowała i poczekała do września - ale nikt Ci tu nie odpowie jak się będziesz czuć

Gość gość
ja idiotka hahah a ty analfabetka namowom wspulczuje gdzies ty sie chowala? w norze jakiejs? ksiazki to chyba w reku nie mialas przemadrzala wielce a sama idiotka do kwadratu :D

Gość gość
podbijam,moze ktos jeszcze sie wypowie ktory trymetsr jest najciezszy