Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy to naród oszustów krętaczy leni i cwaniaków TAKA PRAWDA

Polecane posty

Gość gość

Ilu znacie ludzi, ktorzy mają rente a nie powinni ? Ja co najmniej kilkunastu. Mają je od 10-20 lat, teraz rente trudniej jest dostac ale dla chcacego nic trudnego, trzeba tylko wiecej kasy dawac lekarzom, miec wiecej zaswiadczen i papierów. Według mnie 3/4 rencistów w Polsce to ludzie zdrowi, nic im nie jest, moze mają jakies schorzenie ale nie przeszkadzające w życiu, pracy etc. Wyolbrzymiają drobne problemy. Ile osob chodzi na lewe L4 ? Ile osób wyłudza zasiłki z MOPSu podczas gdy naprawde potrzebujące rodziny nie mają z czego zyc i ciągle biora kredyty, chwilówki, providenty ? Az nie chce mi sie wiecej pisac :( naród obłudników, cwaniaczków, byle zarobic a sie nie narobic :( wyłudzic panstwową kase :( Urzędy ? Rorosnieta armia urzedników, administracja, setki bab ktore siedza i nic nie robią tylko kserują :O

Gość gość
Nie znam nikogo. Za to wiem jakie robia problemy o stowke stypendium. Bo np. Nie ma sie papierow bo rodzic chleje i nie jest zarejestrowany w urzedzie pracy. Mozna zdechnac na ulicy i nikt ci nie pomoze

Gość gość
jaki pan taki kram tlumacze jaki złodziejski rząd taki szary obywatel

Gość gość
jaki pan taki kram tlumacze jaki złodziejski rząd taki szary obywatel ale troszkę na mniejsza skale bo ma nato cale zycie a rząd jak się nie uda to tylko 4 lata

Gość Placek krowi
prawda jest inna 1. dlaczego w polsce ustawa zezwalala marketom na dzialanie bez podatku jak wchodzily do polski? 2. dlaczego w polsce ustawa chroni interesy ubezpieczyciela a nie ubezpieczonego (nie mozesz zrezygnowac z oc po pol roku mimo ze nie stac cie na naprawe auta, musisz ubezpieczycielowi udowadniac ze nie jestes wielbladem jak ma ci wyplacic odszkodowanie z polisy) 3. dlaczego w polsce aby dostac bez problemu prace po piecdziesiatce bez znajomosci wymagaja od ciebie orzeczenia o niepelnosprawnoci 4. dlaczego w polsce rezygnujac z uzywania WLASNEGO samochodu nie mozesz go wyrejestrowac i sprzedac na czesci tylko wchodzi w gre zlomowanie? chcesz wiedziec dlaczego w polsce jest zle? zapytaj gosci z LSD, sorry SLD

Gość gość
Moj znajomy ma rente 350 zl hehehe chyba kazdy wolalby pracowac jakby tylko troche mogl

Gość gość
Placek krowi 1. lobbing sieci handlowych + głupota lokalnych gmin, mysleli ze markety = ozywienie lokalnego handlu a to był gwóźdz do trumny, poza tym zwoleniana z podatku mają poszczegolne podmioty stąd markety ciagle sie sprzedają a potem kto inny je kupuje i tak w kolko. U mnie w miescie byla najpierw Hypernova, potem Geant, potem Carrefour, potem Real, potem znow carrefour i teraz znow real...jeden sklep, w ciagu 15 lat. 2. tez lobbing ale ubezpieczycieli, w USA lobbują jawnie a u nas lapówkami, prawo polskie chroni przedsiebiorce (z kapitałem) a nie czlowieka 3. bo pracowdawca dostanie ulgi podatkowe i część pensji oplac**PFRON czyli tak jakby zatrudnial pracownika za darmo, pensje oplaci mu panstwo 4. nie wiem, pewnie koncerny samochodwe nie chcą by zalały rynek tanie dobre częsci, wolą sprzedawac swoje 3x drozsze

Gość gość
Hola, hola, zważ co gadasz. Ja nie znam nikogo, kto by miał rentę za friko, natomiast wiem, że renta zabierana jest ludziom ciężko chorym, którzy zaraz po tym umierają, bo naprawdę potrzebowali opieki medycznej. Nie wiem skąd u ciebie taki bunt, czyżby cię jakieś "lobby" nasłało. W polityce afera goni aferę, arogancja wobec społeczeństwa, nagrody, premie bajońskie, szastanie pieniędzmi podatników na prawo i lewo, walka o stołki, zawiść, jak u dzieci, a ty szukasz dziury w całym. Może ci chodzi o bogaczy jakichś krętaczy, bo żaden biedak nie doczeka się renty za friko.

Gość gość
Wiecie co, za komuny nie bylo takiej znieczulicy. Teraz nie masz dokumentow, ubezpieczenia i zdychasz normalnie. Nikt cie nie bedzie leczyl albo kaza ci zaplacic 20000 za leczenie.