Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakrztuszenie u 2 miesięcznego niemowlęcia

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie :) Dwa dni temu mała zakrztusiła się syropem szybko to od krztusiła nie z siniała. Niestety od tych 2 dni jest mega nie spokojna płaczliwa szczególnie gdy przystawiam ją do piersi... Czy to mogą być objawy zachłystowego zapalenia płuc nie ma gorączki żadnego kaszlu nic ... Nie wiem czy iść z nią do lekarza dlatego że płacze ? Jak dotykam uszek jest ok więc uszy odpadają .

Gość gość
idź moje dziecko miało zachłystowe zapalenie płuc. 2 miesięczniak nie kaszle, bo nie umie.

Gość gość
a po czym rozpoznać to zachłystowe zapalenie płuc czy to tylko rtg wykaże ? Czy jakieś badania np crp ?

Gość gość
w zasadzie rtg, może gdzieś by wyszło a po dłuższym czasie

Gość gość
Moja córcia zachłysnęła się kilka godz. po porodzie kiedy przywiozły mi ja pielęgniarki. Nawet nie zdążyłam jej z tego wózka wyciągnąć. Już zaczęła sinieć a mnie prawie stanęło serce. Biegiem do pielęgniarek ale na szczęście po drodze złapała oddech. Masakra

Gość gość
Moja corcia w wieku 2 miesięcy zakrztusila sie slina.Zadnej goraczki ani kaszlu, nic.Ale troche jej chrapolilo jakby w nosku.Kiedy trafilismy do szpitala byly juz poczatki zapalenia płuc. A mnie na izbie tak objechali ze hej ze nie przyjechalam od razu.To bardzo malutkie dziecko, nie wolno lekceważyc zadnych objawów. Nie zaszkodzi pójść do lekarza.

Gość gość
a u 7mcznego jak umie kaszlac to ok?

Gość gość
Mó syn kaszlał w wieku 5 tygodni...

Gość gość
Ogólnie jej nie jest nic tylko zrobiła się straszna maruda. Katarek to ma od kiedy grzeją w mieszkaniu od tego też kaszlała ale dostała syropek i przeszło jej. Pójdę z nią dziś do laboratorium zrobię crp i ob i zobaczymy czy będzie ok . Przy zapaleniu płuc crp na pewno wyjdzie podwyższone ...

Gość gość
Po zachlysnieciu nie musi byc od razu zapalenie pluc, ale np. po prostu infekcja.Nie jestem lekarzem, ale moze warto jednak pojsc do pediatry zeby osluchal dziecko.

Gość gość
Jak bedzie chwila takiego bezdechu, to chcuchajcie dzieciom w buzie, pomaga!