Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można mieszać różne kolory farb do włosów

Polecane posty

Gość gość

w związku z długością moich włosów potrzebuję do koloryzacji 2 farby. Czy mogę wymieszać dwa kolory zbliżone barwą Np. piaskowy blond z platynowym, perłowym?

Gość gość
lepiej idz do fryzjera ja farbowalam w domu i wyszly mi pomaranczowe

Gość gość
Pewnie, ze tak. Zawsze tak robie. Fryzjerzy mieszają po 5 farb. Moje kolezanka jest fryzjerka.

Gość gość
tak jasne ze mozna ale trzeba posiadac odpowiednia wiedze na ten temat i trzeba wiedziec ze nie kazda farba łaczy sie ze soba, w takim wypadku najlepiej isc do fryzjera bo kolory moga wyjsc po prostu tragiczne

Gość gość
można mieszać ale: - muszą być to farby tej samej firmy - muszą to być odpowiednie odcienie, np nie możesz zmieszać chłodnego czy popielatego koloru z ciepłym kolorem.

Gość gość
kurczę, nie bardzo mnie teraz stać na fryzjera.. a muszę pofarbować włosy bo mam już mega odrosty.. chyba jednak wymieszam 2 takie same kolory.

Gość fifila
Pewnie ze mozna, ale musisz wiedziec jakie pigmenty mozesz laczyc zeby nie wyszla katastrofa kiedys:) jesli sie nie znasz to proponuje zeby jedna farba byla z zerem po przecinku bo te farby sa napigmentowane neutralnie:)

Gość gość
jesli farbujesz sama nie ryzykowałabym z roznymi kolorami bo wtedy to juz bedziesz musiala isc do fryzjera tylko na ściaganie koloru = ogromne zniszcze włosów + koszty rzecz jasna. jesli masz dluie wlosy to absolutnie bym nie ryzykowala, zmieszaj 2 farby tej samej firm i w tym samym kolorze, nie powinno nic absolutnie sie wydarzyc