Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ksawery27

miłość a może jednak rozum plata figle

Polecane posty

Gość Ksawery27

Miałem fajną kobietę. Kocham ją, ale nie umiem być tak po prostu z kobietą. Owszem są wieczorki, seks u niej lub u mnie. Ładna, zawsze wesoła. Pozytywnie nastawiona do życia. Co ze mną jest ? Starałem się ograniczyć kontakt nie umiałem. Pragnę jej. Ona się we mnie zakochała. Próbowaliśmy być razem. Zamieszkaliśmy u mnie, ale wprowadziła chaos w moje życie. Nagle brak czasu tylko dla siebie, brak życia. Owszem fajnie było się rano obudzić u jej boku, dawała mi niesamowitą energię. Ja już nie wiem czy ja się zakochałem ?Ostatnio miała zatrucie przynajmniej tak mi powiedziała siedziałem przy niej całą noc i mógłbym to robić przez kolejne noce. Jeszcze przed tą chorobą byliśmy razem w klubie prosiła mnie, żebyśmy wyszl. Wyszliśmy, ledwo ją złapałem zemdlała. A ja materię się o nią. Cholernie się martwię.

Gość gość
Ksawery nie wiem za bardzo o co Ci chodzi, jakiej rady potrzebujesz od nas ?

Gość Ksawery27
Mam cholerne rozterki. Niby ją kocham, ale boję sie zasłużyć rodziny. Przypuszczam, że nie sprawdził bym.się w roli męża i ojca. Wydaje mi się, że jestem ciężki do życia. Ja nawet nie jestem pewnien czy to miłość czy jakies moje urojenia.

Gość gość
Tak kochasz ja ;) I odpowiedz na drugie pytanie które zaraz padnie ;) Tak jest w ciąży ;)

Gość Ksawery27
W ciąży pewnie nie jest. Bierze tabletki anty. Jeśli okazało by się, że ona jest w ciąży wziął bym odpowiedzialność za dziecko, ale ja kompletnie nie nadaje się na ojca męża

Gość gość
A ja wierzę w to co mówisz, nie nadajesz się na męża i ojca bo jesteś po prostu niedojrzały emocjonalnie. Pobzykać tak - związek trwały nie. Może to wynikać ze wzorców jakie miałeś w domu rodzinnym. Albo już taka niedojrzała osobowość, być może z wiekiem się coś u Ciebie zmieni ale nie na tą chwilę. Gdyby dziewczyna jednak była w ciąży, sytuacja będzie dla Ciebie bardzo trudna bo niby chciałbyś wziąć odpowiedzialność za ewentualne dziecko ale z drugiej strony chciałbyś być nadal wolnym człowiekiem bez takich zobowiazań.

Gość Ksawery27
Moi rodzice to małżeństwo, prawie idealne. Ojciec odpowiedzialny za całą rodzinę. Ja zawsze byłem inny. Lubię na chlać się z kumplami w piątek lub sobotę, a jednocześnie chciałbym być przy niej. Nie wyobrażam siebie w pieluchach, mlekach. Nie lubię siedzieć w domu.

Gość gość
acha, czyli niedojrzałość, skoro wzorce z domu bardzo dobre jeśli masz 27 lat to po prostu jesteś jeszcze za młody i zbyt niedojrzały na zakładanie rodziny, no ale jak się bzykasz to musisz się liczyć z ciążą bo tylko wstrzemięźliwość w 100% zabezpiecza Ty chcesz się wyszumieć, cokolwiek to znaczy

Gość Ksawery27
No tak chce się wyszumieć. Ale jednocześnie chyba ją kocham. Chciałbym być jednocześnie z nią i gdzieś na imprezie.

Gość gość
moj maz ma 27 lat, i juz dawno nie w glowie mu szalenstwa i imprezy, teraz w pazdzierniku urodzila nam sie corka mysle ze ty juz nigdy sie nie zmienisz:(

Gość gość
nie można powiedzieć, że Ksawery się nigdy nie zmieni, bo tego nie wie nikt zmieni się tylko wtedy gdy sam będzie tego chciał, a nie gdy otocznie będzie tego wymagało czy oczekiwało od niego ciąża dziewczyny byłaby takim przymusem do zmiany, ale czy trwałym 27 lat to zbyt mało dla niektórych

Gość Ksawery27
Jeśli była by w ciąży to nie umiałbym zostawić jej samej. Ja nawet nie wiem co ona oczekuje ode mnie teraz ? Jakiegoś wyznania ? Mam ochotę kupić jej pierścionek zaręczynowy, ale jednocześnie boję się.

Gość gość
to zależy ile ze sobą jesteście i czy Ona jest bardzo zaangażowana tak, po jakimś czasie dziewczyny oczekują deklaracji ze strony faceta

Gość Ksawery27
7 msc jesteśmy razem. Ona ma 26 lat. Nigdy nie spotkałem tak ciepłej, ładnej, miłej, uśmiechaj kobiety.

Gość gość
jesteście krótko ale to za wcześnie na jakieś deklaracje, choć niektórzy już po tym czasie wiedzą, że chcą być z tą osobą Ty jesteś z tych co chcą zjeść ciasteczko i mieć ciasteczko, a tak się nie da

Gość Ksawery27
Ona jest prawdziwą romantyczka i wiem, że chce wziąć ślub ze mną, że chce mieć ze mną dzieci chociaż nie naciska na nic.

Gość gość
no to powiem Ci tak: jeszcze trochę sobie z Tobą pobędzie, jak wyczuje albo powiesz jej wprost, że nie chcesz trwałego związku [ slubu], zostawi Cię i zacznie się rozglądać za takim, który będzie bardziej zdecydowany

Gość Ksawery27
Ja z jednej strony chce być z nią, ale z drugiej boję się stałego związku. Boję się, że okaże się, że jest w ciąży. Nie wiem co ja mam zrobić, żeby się zmienić dla niej.

Gość gość
Walcz o nią

Gość Ksawery27
Tylko jak ?

Gość gość
Jaka niedojrzalosc, mamuski? Czy dojrzalosc objawia sie tylko posiadaniem zony i dziecka? To dojrzalosc wg bab jedynie, ktore chca faceta usidlic, miec dzieci i zyc do konca swych dni szczesliwie. Autor ma prawo sie wyszumiec, ma prawo do spotkan z kolegami, alkoholu i poznawania kobiet. Takie zycie mu na razie odpowada, wiec gdzie tu niedojrzalosc? To jego wybor. Kazdy zyje jak chce. Ale ja nawet widze po swoich kolezankach, jak sie szczyca malzenstwem i dziecmi, jak dumnie wymawiaja slowa "moj maz"-dla nich to szczyt marzen i dojrzalosci. Ale nie wszystkich bawi rodzinne zycie. Mozna byc singlem, korzystac z urokow zycia, miec partnera, ale nie miec dzieci i to nie jest niedojrzalosc, a sposob bycia, do ktorego kazdy ma prawo.

Gość Ksawery27
Jestem właśnie takim typem, że lubię korzystać z życia. Lubię życie towarzyskie, imprezy do rana,.

Gość Ksawery27
Muszę coś zrobić ! Nie mogę jej stracić ! Kupię pierścionek i dzisiaj proszę ją o rękę.

Gość gość
cokolwiek zrobisz i tak będziesz żałował po jakims czasie :D:D zauroczenie minie, znudzi Ci się ta piękna i miła kobieta, zwłaszcza jak przybędzie dzieci, zatęsknisz za czasami gdy byłeś wolny jak ptak i robic co w duszy grało a gdy się nie oświadczysz i się rozstaniecie, też po jakimś czasie będziesz żałował, bo może następne kobiety nie będą tak miłe, piękne, radosne jak ta obecna więc wiesz.... 🖐️ :-P

Gość Ksawery27
A może spróbować jeszcze raz zamieszkać razem ?

Gość gość
to chyba byłby najlepszy sprawdzian jak poczujesz, że to nie dla Ciebie, zakończysz współpracę i dasz dziewczynie szansę na poznanie innego a jak się spodoba to kup ten pierścionek a w ogóle coś tak nie umiesz podjąć decyzji, na forum pełnego frustratów, pytasz o takie poważne, zyciowe sprawy :-P

Gość Ksawery27
Ja mam taki chaos w głowie. Nie wiem co się ze ma dzieje, bo nigdy taki nie byłem.

Gość gość
masz chaos bo tak jest jak jest się zakochanym, ale nie myśli się jeszcze o zakładaniu rodziny nie rób nic przeciwko sobie ale też miej na uwadze tę dziewczynę, żeby jej skrzywdzić trzeba zachować równowagę, daj wam trochę więcej czasu, czasami samo życie przynosi rozwiazania

Gość gość
nie skrzywdzić... miało być