Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewna66

Jakie jest prawdopodobieństwo

Polecane posty

Gość niepewna66

Dzień dobry, piszę do Was z pewną prośbą. Jak myślicie czy gdy wykonałam test ciążowy około 29 dni po stosunku drugi raz (wcześniej robiłam tydzień wcześniej i wyszedł negatywny) i wyszedł teraz też negatywny to czy istnieje jakieś prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży? Dodam, ze dostałam w środę rano miesiączkę - przez pierwsze dwa dni była obfita, jednak wczoraj już trochę mniej, a dzisiaj prawie wcale nie widać krwawienia. Dodam, że ostatnio przechodziłam przez dużo stresów - czasami zdarzyły się takie sytuacje, że wstałam rano i ręce mi się trzęsły. Czy z tego powodu miesiączka mogla być mniej obfita teraz? Bardzo się boję, bo to nie jest jeszcze dla mnie czas na dziecko. Jestem w klasie maturalnej, po maturze chcę iść na medycynę, w domu mam trudną sytuację finansową, a chłopak z którym się kochałam.. Jakiś czas temu mnie zostawił i teraz ma zupełnie wszystko gdzieś. Bardzo proszę Was o jakieś sugestie, podpowiedzi czy porady..

Gość gość
Jeżeli nie jesteś pewna idź do laboratorium diagnostycznego na badanie krwi beta HCG i będziesz mieć 100% pewności. Koszt to jakieś 25zł, zależy też gdzie... Stres czasami tak działa na organizm kobiety że wszystko może się rozregulować. Tu nikt Ci nie powie jakie jest prawdopodobieństwo ciąży w Twoim przypadku.

Gość gość
Jeszcze jedno, jeżeli wystąpiło krwawienie takie jak opisujesz i jeśli beta wykaże że jest ciąża natychmiast jedź do szpitala, zrobią Ci usg, bo jeśli jednak zaciążyłaś to jest to oznaka poronienia.

Gość niepewna66
Tak, tylko chciałam tutaj zasięgnąć jakiejś porady, bo wiem, że niektóre kobietki, które czytają to forum mają już tam jakieś doświadczenie, prawda? Są tutaj pewnie osoby, które znają się bardziej na tych sprawach niż ja. Na razie wolę się z laboratorium wstrzymać..