Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ibupara111

przeziebienie goraczka rano i wieczorem

Polecane posty

Gość ibupara111

synek jest przeziębiony od tyg, a od 2 dni ma gorączkę max.39, wtedy podaję srodek przeciwgorączkowy. przy tej goraczce jest zywy jak zawsze, nie widac objawow złego samopoczucia :)w ciągu dnia ma czesem stan podgrorączkowy 38,5. tu nie podaje jeszcze nic. ale dlaczego goraczka pojaiwa sie regularnie rankiem i wieczorem???? to normalne przy przeziebieniu??? ma tylko katar i czasem odkaszlnie ale nie jest to kaszel. kiedy do lekarza???? juz???

Gość gość
do lekarza oczywiście już z małymi dziećmi się nie czeka bo u nich z godziny na godzinę choroba postępuje... jedź jeszcze dzisiaj do lekarza...a gorączka może być z różnych przyczyn, organizm się może np bronić przed infekcją

Gość ibupara111
on ma 2 lata, a choroba nie postepuje tylko jest tak jak opisuję od czwartu wieczór. czyli nie całe 2 doby.

Gość gość
jak masz inhalator zrób mu inhalacje z samej soli fizjologicznej to mu pomoże na katar i kaszelek. podawaj 3 razy na dzień jakiś syrop na przeziębienie np lipomal i dodatkowo na gorączkę jak ma np. nurofen albo czopka...

Gość ibupara111
tak inhalacje robimy, to super sprawa, własnie dlatego nie doszło do zapalenia oskrzeli o ktore u niego łatwo. ale dawac srodek przeciwgorączkowy nawet w ciagu dnia ? jak nie ma gorączki???

Gość gość
jak moja córka jest przeziębiona to mój lekarz rodzinny każe dawać 3 razy dziennie właśnie lipomal albo neosine i np. witamine c do tego, inhalować i dodatkowo w razie gorączki dawać nurofen bo on szybko działa. na ogół jego system się sprawdza i mała po dobie jest zdrowa- jeśli po dwóch dobach nie jest jej lepiej albo jest gorzej wracam do lekarza po antybiotyk, ale to się na szczęście zdarza rzadko

Gość ibupara111
tu gdzie mieszkam ja to niestety nawet przy zapaleniu oskrzeli nie daje sie antybiotyków, albo moze stety....

Gość gość
to dziwne no bo przy zapaleniu oskrzeli przecież trzeba już podać antybiotyk bo może się pogorszyć i zejść na płuca... mój lekarz przy zwykłych infekcjach też daje syropy ale jak są oskrzela albo krtań chore to daje dziecku antybiotyk żeby w szpitalu nie wylądowało

Gość ibupara111
no dziwne..moj syn mial w sumie 3 razy zap oskrzeli, i niegdy nie dostał antybiotyku. tylko krople na rozszerzenie oskrzelikow, co nawet nie jest sterydem. przechodziło po 3 dniach. jak mial 9 mcy miał bardzi powazne zpalenie oskrzeli ledwo zipał, a ja mu nie umiałam podac wziewu i poszłam błagac po antybiotyk, skonczylos ie tym,ze nawrzeszczała na mnie lekarka,ze na sie nie cackac i nawet jak ryczy to lepiej bo lepiej lek dojdzie do oskrzeli a antybiotyk mam zapomniec. i faktycznie.... udało sie.

Gość ibupara111
w sumie moje dziecko ma pierwszy raz gorączkie wiec pytam czy to normalne,ze w sumie nic mu nie jest a gorącza rano i wieczór wystepuje