Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chalcitis

Spóźnia mi się okres

Polecane posty

Gość Chalcitis

Witam! Mam taką sprawe, ktora nie daje mi spokoju od dawna. Mianowicie spóżnie mi się okres. i to nie dzien lub dwa ale już 21 dni !! Od ostatniej miesiączki minęło 49 dni. Dodam tylko że mam 17 lat i jestem dziewicą. Od 3 lat jestem wege i takie opoznienia sie pojawiały głownie 2 -3 dni lub parę dni przed terminem. Od pierwszej miesiączki gdy jeszcze nie byłam wege miesiączkę miałam regularnie dokładnie co 28 dni (nawet wiedziałam w jakich godzinach sie mogę spodziewać bo było to przeważnie w godz popołudniowych). Teraz nie daje mi to spokoju. Może głupio to zabrzmi ale mam również inne objawy ciąży, np. przytyłam parę kg, mam wahania nastojów i zróżnicowane smaki (ostatnio jadłam chipsy maczane w czekoladzie) a co najgorsze tzw. poranne mdłości aż do tego stopnia ze musiałam się zwolnic ze szkoły bo wymiotowałam. Mama nie daje mi spokoju i truje mi ze sb wpadam, również koleżanki mi mówią w żartach ze wiedziały ze nie jestem dziewica. Jedna kupiła mi nawet test ciążowy ale go nie robię bo nie mam podstaw. Słyszałam, ze spowodowane to może być używkami ale aż tyle jeszcze nigdy mi się nie spóźniał. Jedyny "plus" tego wszystkiego to fakt ze odrzuca mnie od papierosów i już nie pale. Czy jest możliwe ze jest to tzw. "ciąża urojona"? bo słyszałam już takie opinie.

Gość gość
mogą to być zaburzenia hormonalne, jeżeli wcześniej miewałaś w miarę regularną miesiączkę powinnaś udać się do lekarza, przyczyną może być np. problem z tarczycą...