Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość14

NFZ

Polecane posty

Gość gość14

Jestem studentką pracującą na umowe zlecenie. W tym wypadku rodzice muszą zgłosic mnie do ubezpieczenia u siebie w pracy. I tu moje pytanie.. czy tata musi zlozyc jakieś papiery w związku z tym czy wystarczy moja legitymacja studencka? Z góry dziekuje za odpowiedz

Gość gość14
prosze podpowiedzcie coś. Mam wizyte w czwartek u lekarza i chciałabym to do tego czasu załatwić..

Gość gość
o k****a nie ten, czekaj zaraz znajdę ten właściwy !!! :D:D:D

Gość gość
tez pracuje na umowę zlecenie i mam ubezpieczenie

Gość gość
a czy mógłby mi ktoś pomóc jak wypełnić taki dokument?

Najlepiej jak twój tata zapyta u siebie w pracy, w kadrach, co będzie potrzebne do zgłoszenia członka rodziny do ubezpieczenia zdrowotnego. Potrzebne będzie będzie złożenie odpowiedniego wniosku w pracy, ale odpowiedni druczek pewnie twój tata dostanie u siebie w pracy i go wypełni. Potrzebne będzie ksero twojego dowodu osobistego i ksero legitymacji studenckiej. Potwierdzenie, że jesteś już zgłoszona do ubezpieczenia zdrowotnego też dostaniesz z zakładu pracy taty. Nie wypełniasz tego zusowskiego druku ZUS ZCNA, bo to za ciebie złoży przez PŁATNIKA zakład pracy twojego ojca, ty tego nie wypełniasz.

Gość gość
ja jak studiowałam sama się ubezpieczyłam.

>> ja jak studiowałam sama się ubezpieczyłam.<< Studiowałaś, pracowałaś na umowę zlecenie i z tego zlecenia miałaś opłacane składki na ubezpieczenie zdrowotne? A ile miałaś wtedy lat?

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi