Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepełnosprawna_bziu

Czesc jestem niepełnosprawna odpowiem na każde pytanie

Polecane posty

Gość gość
Nie idź, chcę Ci jakoś pomóc. Seks to bardzo ważna rzecz w życiu człowieka. Jestem dziewczyną, nie żadnym zbokiem, czy małolatem koniobijcą

Gość gość
myślę że może znajdziesz kiedyś faceta który zainteresują się twoim wnętrzem ale nie ukrywam że też będzie to pewnie niepełnosprawny , bo rzadko który facet w pewni zdrowy zainteresuje się kimś niepełnosprawnym Ci zdrowi to jedynie chcieliby za darmo mieć z Tobą sex Takie jest życie i tacy są ludzie ps znam parę oboje na wózkach i są razem , są małżeństwem i nawet mają dziecko .... Nie wiem czy mieszkali z kimś kto pomagał im i się opiekował nimi ... chyba tak .... pozdrawiam Cię i życzę dużo wiary w siebie i optymizmu

Gość gość
Moge cos napisac? W wieku 11 lat wpadlam pod samochod. W skutek tego wypadku zapadlam w spiaczke na kilka dni, a takze doznalam porazenia mozgowego. Spedzilam caly miesiac w szpitalu. Nie chodzilam ani nie poruszalam sie. Nie moglam rowniez mowic, poniewaz w skutek paralizu mialam nie sprawny jezyk, ktory byl wykrzywiony w prawa strone. Zalatwialam sie w pieluchy. Lezalam w szpitalu w Poznaniu na Krysiewicza. Po miesiacu zostalam przeniesiona do sanatorium w Kiekrzu. Spedzilam tam 4 miesiace. Sama. Rodzice odwiedzali mnie tylko w weekendy. Codziennie przechodzilam intensywna rehabilitacje. Cwiczenia kilka razy dziennie, wirowki tak zwane, kapiele i cwiczenia w basenie. Pomoc logopedy, cwiczenia jezyka, wymowy. Uczylam sie na nowo jak trzymac dlugopis w reku, zaczynalam chodzic o wlasnych silach. Nie wiem dlaczego porazenie mozgowe zaczelo mi sie cofac. Dzis, po dwudziestu latach jedynym wspomnieniem z tamtego okresu sa blizny powypadkowe na moim czole i rekach, a takze fakt, ze slinie sie i nie moge tego opanowac. Jezyk nadal nie jest idealny. Nie wiem jak to sie stalo, ze z tego wyszlam. Przysiegam Wam, mama mi opowiadala, lekarze nie dawali mi szans na przezycie, a potem zadnych szans na powrot do zdrowia.