Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga ciaza po cesarce czy bolala was blizna

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyzej. Jestem w 31tyg drugiej ciazy i pobolewa mnie lekko blizna po cesarce, ale ta w srodku, na macicy, nie sama skora. Odczuwam to jako takie klucie lekkie, czue to zwlaszcza przy chodzeniu, mialyscie tak?

Gość gość
Ja właśnie odczuwalam tak samo. Tylko nie w drugiej a trzeciej ciąży . Synek właśnie ma tydzień . Przez ostatnie kilka tyg. odczuwalam takie szczypanie i klucie wewnatrz. Później również bolała mnie ta blizna na zewnątrz.

Gość mamamama111
Czy to prawda, że drugie cc przechodzi się lżej?

Gość gość
ja mam 2 cc we wtorek, oj boli mnie wszystko coraz bardziej, ale sama już nie wiem czy to z nerwów czy właśnie tak bywa

Gość M8
Ja jestem w 32 tygodniu,przytyłam 9 kg i wszystko poszło mi w brzuszek więc już wyglądam jak bym miała zaraz rodzic,mnie na szczęście póki co blizna nie boli ale u mnie jest prawie 7 lat po 1 cc może to ma jakieś znaczenie,im dłużej tym lepiej wygojone

Gość M8
Odczuwam nieprzyjemne kłucia podczas chodzenia czy siedzenia,mój lekarz powiedział że tak czasami można odczuwać ruchy malenśtwa

Gość ee1
a jak tna drugi raz? na starej bliznie czy gdzie indziej?

Gość mamadoulapocc
Jeżeli mija więcej niż 18 miesięcy od cesarki do drugiego porodu to lepiej jest zawsze rodzić naturalnie niż pisać się na kolejną cesarkę bez dodatkowych wskazań medycznych. Drugi poród operacyjny jest trudniejszy do przeprowadzenia dla lekarza i jest obarczony większą ilością powikłań dla matki. Przeprowadzony przed rozpoczęciem akcji porodowej zwiększa również ryzyko przedłużonej hospitalizacji dla dziecka.

Gość gość
Ja jestem prawie 4 lata po CC. Zmuszona zostałam do tego bo byłam i nadal jestem za chuda by rodzić. Mąż chce drugie a ja robię wszystko żeby się rozbić w biodrach jak najbardziej przed zajściem w ciążę. Chcę rodzić naturalnie choćby nie wiem co. Nigdy więcej cesarki.... :(