Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gu

Opatrunek wrósł się w ranę

Polecane posty

Gość Gu

witam 3dni temu mialam zrywany paznokiec (prywatnie), lekarz kazał mi po 3 dniach zdjąć jego opatrunek, który mi zrobił po zabiegu, czyli dziś. Nie mogę tego zdjac bo poł palca zrosło się z opatrunkiem... Moczyłam godzine i zadnych zmian, stopa pomarszczona tylko od wody, bol przestraszny.. gorszy niz zwykła rana na rece czy nodze... jakieś rady?

Gość gość
odciac stope

Gość gość
spytaj GOGlE.

Gość gość
miałem to samo. trzeba moczyć w wodzie az odejdzie. Inaczej go zrywając za przeproszeniem zesrasz się z bólu

Gość Gu
chamskie na maksa odpowiedzi, nie wiesz jeden z drugim to sie nie wypowiadaj, cwianiacy jak dzieci byscie darli sie z bolu na bank, a apropo googla, jakbym znalazła odpowiedz to bym kafateri nie zasmiecała, ale tematu nie widze by byl otwarty. APEL DO DOBRYCH LUDZI Z WIEDZĄ ŻYCIOWĄ POMOCY !!

Gość Gu
Sam odejdzie? Poki co nie zanosi się na to, boli niemilosiernie...

Gość gość
Niestety może być tak, ze tylko lekarz pomoże ci to zdjąć... Ale może nie idź już do prywatnego tylko np. przejdź się nawet teraz na pogotowie.

Gość Gu
Jaa dziekuje, szok. A czemu kazał mi 3 dni trzymać to... no naprawde rece opadaja... Dziekuje Ci dobra osobko za radę! Pozdrawiam!

Gość Gu
Na innym forum znalazłam radę aby zetrzeć papierem ściernym o gradacji najpierw 100 a potem 500

Gość gość
Woda musi byc bardzo goraca to samo odejdzie razem ze strupem.Bo napewno jest strup po ranie.

Nie czekaj, aż samo odejdzie po namoczeniu, tylko zanurz w wodzie (ciepłej) i powoli odwijaj opatrunek. Będzie trochę bolało, więc rób to ostrożnie. Miałem to samo, tylko na kciuku.

Gość gość
Na taki kłopot najlepszy jest rivanol (nie wiem czy dobrze napisałam). Kupuje się w aptece, dodaje do wody (która robi się intensywnie żółta) i moczy. Super odłazi...

Gość gość
odwin ten bandaz ile sie da nastepnie koniec uwiąz do czegos ustaw sobie pilke i wykopnij ja tak jak to robi Boruc powinno zadzialac napewno sie nie zesrasz bo to bedzie sie tak szybko dzialo ze nawet dupa sie nie zorientuje

Gość Gu
Uff ściągnięte! to tak, jakby ktoś miał kiedyś taki problem to napisze, wczoraj 2x po godzinie moczyłam w wodze rozpuszczonej z duża ilością szarego mydła, na noc zawinełam folią, dziś jeszcze raz powtórzyłam na jakies 1.5h i duzo szarego rozpuszczonego mydła i ściągnięte, i tak jak radziliście cieplutenka woda cały czas. Ale zeszło bez strupka wszystko pieknie sie rozmiękło. Fakt bolało, ale chociaż dalo rade to sciagnąć bo wczoraj to nie bylo niestety takiej mozliwosci. DZIEKUJE WAM :)!

Gość Gu
Niestety co do rivanolu, apteki w moim miescie 24h są tak zaopatrzone, ze nic w nich nie ma... i nie żartuje. Naprawdę nic, niestety nie udalo mi się skorzystać z Twojej rady ale dziękuję za chęci, dobrze wiedziec, że cos takiego jest!