Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy ja w koncu urodze

Polecane posty

Gość gość

termin mam na 12 grudnia, od ponad tygodnia rozwarcie na 3,5 cm,czop nie odchodzi, zero wod, skurcze moze 2 razy dziennie krociutkie dziecko rusza sie ,kopie,tetno w normie,ktg prawidlowe juz na wizycie lekarz mowil ze w kazdej chwili moge rodzic a tu nic i nic

Gość gość
Masz jeszcze prawie 3 tyg do terminu.Możesz urodzić teraz na 1-2 albo nawet za 5 tyg.Z takim rozwarciem jeszcze możesz pochodzić

Gość gość
jak lekarz mi powiedzial, ze moge rodzic lada chwila to bylam swiecie przekonana ze tak bedzie:)

Gość gość
Prawda jest taka że lekarze mówią na oko.A nie powinni.Ja miałam p.doktor co mówiła ile jest rozwarcia itp i mówiła że jak nie urodzę to mam przyjść za tydzień.Nic nie mówiła że lada chwila.Tego nie można być pewnym.

Gość gość
To "lada chwila" czy "w każdej chwili"? Bo ta każda chwila może być równie dobrze jutro, jak za 5 tyg... wyluzuj, nie później niż święta urodzisz ;)

Gość gość
noo musze wyluzowac, nie moge sie doczekac stad te nerwy:)

Gość gość
rusz ten tyłek i idz na dlugi szybki spacer, albo wejdz po schodach na najwyzsze piętro. ja w dzień porodu byłam po zakupy w realu.

Gość gość
Ja mam 3,5 cm rozwarcia od tyg a od 8 tyg bylo na dwa cm. Z tym ze ja jestem w 35 tyg i leże cały czas zęby nie urodzić. Ale myślę ze jak pochodzisz to szybko się zacznie :-) powodzenia

Gość gość
Ja też byłam nicierpliwa . Dokładnie tydz. Temu wybrałam się z mężem po zakupy. Wtargalam siate na pierwsze piętro, maz na mnie huknął , że da sobie radę i nie muszę dźwigać . Stwierdzilam że nic mi nie będzie najwyżej urodze. Ponad ranem tulilam synka. :)

Gość gość
19:14 _ No i co z tego?! Przypadek. Ja w 41 tygodniu w upale chodziłam na 5km spacery, biegałam po schodach co drugi stopień i co?Poród wywoływany, szyjka mimo że od 34 TC skrócona ręcznie odginana.

Gość gość
Mnie lekarz po badaniu w poniedzialek powiedziala, ze szybko nie urodze to byl 37+1 tydz. Szyjka byla dluga, twarda I zamknieta. E niedziele o 4 rano bylam mama. Lekarze Nie sa w stanie przewidziec takich rzeczy. Porod to przede wszystkim hormony a na nie teoretycznie wplywu nie ma ;)

Gość gość
Ja mam termin na 4 grudnia. Pessar ściągnięty 9 dni temu i nic. Tez czekam.

Gość gość
ja miałam termin na 6 stycznia ,a urodziłam 14.01. O 0:45 miałam robione KTG które nic nie wykazało o 1 odeszły wody:) żadnego czopa, rozwarcia czy skurczu- 01:21 syn był na świecie

Gość gość
Ja bym się tak nie nastawiała, bo juz dwa razy to przechodziłam i obie ciaze 10 dni po terminie i tylko dlatego ze wywoływane i nóstwo kobiet ze mna lezało za kazdym razem własnie po terminie