Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zagęszczenie okołooskrzelowe a wyniki badań krwi

Polecane posty

Gość gość

Witam, ze zdjęcia wyszło mi, że mam zagęszczenia około oskrzelowe. Postanowiłam zrobić podstawowe badania krwi i okazało się, że mam za niski poziom kilku parametrów: Leukocyty 3,78 - norma: 4 - 10,00 NEU% - neutrocyty: 35,9 norma: 50 - 70,00 NEU#- neutrocyty 1,36 norma: 2,25 - 7,35 BAS# - bazocyty 0,01 norma: 0,05 - 1,95 Ret M%-ret. o średniej zaw. RNA 2,4 norma: 5 - 20,00 Za wysoki mam poziom dwóch parametrów: MON% - monocyty 10,1 norma: 1 - 10,00 LYM% - limfocyty 51,1 norma: 25 - 45,00 Dodam jeszcze OB - 4 Miał ktoś z was kiedyś coś podobnego? Dopiero w poniedziałek mam wizytę w specjalisty, a chciałabym się przed nią dowiedzieć czegoś więcej na ten temat ;) Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
silna infekcja ja miałam podobnie obniżone limfocyty gdy miałam silną infekcję zatok i byłam "kurowana" dwoma antybiotykami pod rząd gdy mój rodzinny zobaczył wynik wystawił mi skierowanie do hematologa bo podejrzewał białaczkę, narobił mi niepotrzebnego stracha pognałam za kilka dni do innego labu i wyniki wyszły w normie, ale i tak zabrałam się za siebie: codziennie ząbek czosnku z jogurtem, wyciąg z grejfruta, propolis no i sok z buraka na wzmocnienie

Gość gość
Dzięki za wskazówki ;) Ktoś coś jeszcze może dodać od siebie ?