Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania małych dzieci

Polecane posty

Gość gość

kiedy robiłyście dzieciom pierwsze podstawowe badania takie jak morfologia,mocz,kał?pytam o zdrowe dzieci bo wiadomo że jak coś dolega to trzeba już i noworodkowi.Chodzi mi o takie badania sprawdzające czy wszystko ok,czy nie ma anemii itd

Gość gość
robić badania

Gość gość
moje dziecie ma prawie 3 lata(w lutym)i jakos latem robiliśmy krew,a mocz jak był malutki(miał podejrzenie bakterii)

Gość gość
mozna zrobić ale raczej nie noworodkowi tylko 5- 6 miesiecznemu dziecku

Gość mamawde
jeżeli dziecko jest zdrowe i nie ma żadnych objawów to nie ma potrzeby lekarz na badaniach kontrolnych stwierdzi czy jest potrzeba moja córka miała badania pod kątem anemi kiedy miała 4 miesiące bo była bardzo drobna mocz kiedy była chora kału nigdy a ma już 4 lata poprostu nigdy nie było takiej potrzeby. Jeśli bardzo Ci na tym zależy żeby takie badania zrobić wystarczy zrobic je prywatnie

Gość gość
Mniej więcej raz na rok, każdy w rodzinie tak się kontroluje, i całe szczęście bo dzięki temu udało się wyłapać poważną a szybko postępującą chorobę nerek u mojego brata w stadium jeszcze dającym się opanować lekami.

Gość gość
Aha, córce pierwszy raz badanie krwi robiliśmy jak miała 11 miesięcy, na zlecenie lekarza (też było podejrzenie problemów z nerkami), i od tej pory robimy regularnie właśnie co mniej więcej rok, nasza pediatra mówi, że w przypadku dzieci też lepiej zapobiegać niż leczyć.