Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia4664

Historia dla starających się

Polecane posty

Gość asia4664

Moje drogie...chcę podzielić z wami moją historią, gdyż wiem ile czasu zajęło mi szukanie odpowiedzi na różne pytania dotyczące ciąży a zwłaszcza jej wczesnych objawów. Postaram się napisać wszystko bardzo czytelnie z krótkimi komentarzami być może komuś się to przyda. Jak to było (jest) u mnie: 1. 9 listopad 15 dzień cyklu test owulacyjny pozytywny ( i tylko w tym dniu pozytywny) kochaliśmy się (7,8,9,10) 2. Od 11 listopada (17 dc) cały czas czuję leciutki ból raz z prawej raz z lewej strony a raz po środku. Nie przestało do dziś. ( Nigdy wcześniej tak nie było) 3. 18 dc cały okropna zgaga i tylko wtedy ( moja pierwsza zgaga w życiu) 4. 19 dc ból głowy ( migrenowy) 5. 20 dc dla jaj robie test owu (tylko taki mam) pozytywny (oczywiście wcześniej i zaraz po przeczytałam miliony wypowiedzi na forach na ten temat -zgłupiałam do reszty ) + łapie mnie przeziębienie lekkie 6. 21 dc test sikany negatywny 7. 24 dc beta (niewytrzymałąm) chcę wziąźć ze spokojną głową leki na przeziębienie - beta negatywna < 0,100 . W domu policzyłam jeszcze raz ( za wszcześnie beta) dalej nic nie wiem. Uwaga: nie słuchałam komentarzy nawet tych w labolatorium że ciąży na 100 % nie ma) 8. 20 listopad 26 dc godz 20 przy śmierdzi mi strasznie w aucie prawie zwymiotowałam do bagażnika wyjmując zakupy zaraz potem mi przeszło) o 20. 30 test sikacz pozytywny ( super jasna kreska) ( test o nazwie ups z rossmana za 6 zł) cała reszta negatywnych kupiłam chyba wszystkie isniejące) 9. 21 listopad 27 dc rano beta ( Pani w lab zdziwiona) wynik 23,12 :) ( testy w domu 5 róznych wszyskie pozytywne nawet te z czułością od 25 ( zawsze leekka kreska -bardzo lekka) 10. 23 listopad (dzień @) na polecenie lekarza powtórzona beta 77,82 czekamy aż wejdzie na wartości tysięczne wtedy mam do niego iść inaczej nic nie zobaczymy na USG. Przyrost prawidłowy. Drogie forumowiczki mam nadzieję że mój post przyda się komuś. A w razie pytań piszcie. Aha( zero bólu piersi a od 25 dc spię po 12 godzin a nawet i więcej jak zsumuję drzemki) Dodam jeszcze że mam endo i zaszłam w ciąże w pierwszym cyklu po odstawieniu Visanne ale to juz osobna historia.

Gość gość
Specjalistka od siedmiu boleści. Nie masz jeszcze potwierdzonej ciąży a już chcesz w tej sprawie rad udzielać. Jakich? Czego nowego Cię ta sytuacja nauczyła?

Gość siuv
Skoro hcg nie był jeszcze wytwarzany to ani zgaga ani migrena ani przeziębienie nie miały nic wspólnego z ciążą! Ciążowe objawy dają hormony ciążowe! Na mdłości też za wcześnie.

Gość Pola1987
super ze ci sie udalo obym i ja miala takie szczecie i udalo mi sie w grudniu

Gość asia4664
Nie uważam się specjalistę tylko opisuję moją hitorię

Gość kaaamila
Nie wiem komu ma się przydać historia o noecierpliwej kobiecie, która robi testy jak walnięta?! Co ci to da? Potwierdzona ciąża to: zarodek z bijącym serduszkiem w macicy.

Gość gość
Ale co jest w tej historii że ją opowiadasz?

Gość asia4664
Tak byłam niecierpliwa bo starałam się 4 lata. I ciesze się bardzo że tak wcześnie coś wiemy. Zdaję sobie również sprawę że jeszcze długo doga przede mną.

Gość gość
A ja nie miałam migreny, poersi bolały mnie 5 dni po owulacji i to są pewniejsze objawy bo synek siedzi obok...

Gość gość
dziękujemy! jaka wiedza w pigułce. weeeeeźź się leeeeeeeecz

Gość asia4664
Zgadzam się gość z tobą, każda ciąża jest inna.