Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko ma od 3 miesięcy katar pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Córka poszła od września do przedszkola i od tego czasu non stop ma katar. Są chwile że trochę mniejszy ale całkiem nie znika. Naszym problemem jest to że żadna siłą jej się nie zmusi do smarkania. Cały czas wciąga katar. Mimo że ma 3 lata to odciągam jej fridą,ale ona się broni i niewiele z tego wychodzi. Macie jakiś sposób? Podawałam jej mucofluid ale co z tego jak ona gdy tylko poczuje że katar zaczyna spływac,to zaczyna wciągać.

Gość gość
hejka witam mam to samo z synem..teraz dostaliśmy actifed,którego syn nie chce pić...lekarz dał nam skierowanie do laryngologa..wrrrr. u nas też jest to że katar nie wychodzi nosem tylko spływa po ściance gardła....

Gość gość
My od rodzinnego dostaliśmy pulneo, zyrtec i xyzal. Potem skierowanie do laryngologa. tutaj mucofluid i antybiotyk zinnat. Wcześniej mała w ogóle nie chorowała mimo że starsze rodzeństwo coś tam przynosiło. a teraz mamy maraton i do tego pierszy w życiu antybiotyk.

Gość kofinka
jeśli katar trwa tak długo to może być alergia;/jeśli spływa po gardle to moga być zatoki,u nas była alergia na kurz,pierze od razu po tej informacji kupiłam pościel antyalergiczną,zebrałam z półek zbędne zabawki,które gromadziły kurz,dywany ograniczyłam i częściej sprzątam efekty były dość szybko,później doszły leki i katar minął

Gość gość
A mi lekarz zalecił wyjazd w góry. Na 10 dni nie mogliśmy sobie pozwolić, ale zrobiliśmy wycieczkę. Pomogło. Teraz staramy się wyjechać "profilaktycznie" 2 razy w miesiącu.

Gość gość
a czy bylas u laryngologa??? U nas było podobnie z synem, ciagle katar, bieganina po alergologach, testy, leki, cuda wianki... poszłam do laryngologa, okazało się, że to trzeci migdał... idż do laryngologa jesli jeszcze tam nie byłaś, nie pozwół "paść" dziecka sterydami na alergię zanim nie wykluczysz podstawowych diagnoz.. jeśli to nie będzie migdał, lekarz powinien zlecić Ci wymaz z nosa i gardła, to podstawa! jak wymaz nic nie pokaze, to lec do alergologa, rób testy.. ale powiem wam, że dzsiaj co drugie dziecko ma "alergię". chociaz nie ma diagnozy

Gość gość
no u nas też podejrzewa 3 migdał...zarejestrowałam się do laryng na 15 stycznia

Gość gość autorka
Jak pisałam byłam już u laryngologa. Trzeci migdał jest ok. Co do alergii na kurz,u nas nie ma tego problemu bo akurat dziecko jest alergikiem,więc u nas zero dywanów a pościel antyalergiczna,więc to nie to.

Gość gość
Tak zazwyczaj jest, gdy dzieci idą do przedszkola – przeziębienie i katar na przemian. Dobrym rozwiązaniem może być woda morska. Ostatnio pomogłam mojej córci dzięki sterimarowi baby hipertonicznemu. Aplikowałam jej przez kilka dni wodę do noska. Rozrzedziliśmy wydzielinę i oczyściliśmy śluzówkę. Sterimar zapobiega także rozwojowi infekcji.

Gość gość
Wycinaliscie 3migdala dzieciom?