Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 lat razem a on nie mowi o slubie

Polecane posty

Gość gość

Jestesmy razem 9 lat, 3 lata temu dostalam pierscionek zareczynowy ale jezeli chodzi o slub, to w ogole o nim nie mowi. Czasami jak zejdziemy na ten temat, to cos powie o slubie ale zadnych konkretnych planow, terminow etc. Ja mam 30 lat i mieszkam z rodzicami, on ma 33 i tez mieszka z rodzicami, chociaz wiekszosc czasu spedza u mnie. Co myslicie o takim zwiazku?

Gość gość
normalny polski związek! on wolny, ale ma co pobzykać - ona wiecznie czeka! niedługo wymieni cię na młodszą i ożeni się w ciągu roku!

ludzie po trzydziestce mieszkający u mamusi? a co tu można myśleć? żenada jakaś, a nie dorosłość i związek /

Gość gość
uwazaj,pewnie on czeka na mlodsza z ktora sie ozeni a teraz jest z toba zeby miec bzykanie na zawolanie bo jakby sie ozenil z toba np 8 lat temu to musialby cie zdradzac faceci w jego wieku ogladaja sie za malolatami zauwazylam bo sama mam 18 lat i masakra... ale coz... facet to facet, jego nie zmienisz...

Gość gość
Watpie, zeby chcial mnie zdradzic czy zostawic dla innej, bo jest we mnie strasznie zapatrzony.

Gość gość
zenada!!! jak dorosli ludzie moga mieszkac u rodzicow? gdzie tu jest samodzielnosc i odpowiedzialnosc i Ty myslisz o slubie ? dzieci mimo doroslego wieku!!!

Gość gość
No ale gdzie mam mieszkac? Do jego rodzicow mieszkac nie pojde, chcociaz maja duzy dom. Na wlasne mieszkanie nas narazie nie stac, rozmawialismy juz kiedys, ze po slubie zamieszkamy chwilowo u moich rodzicow. Ale problem w tym, ze on nic konkretnego o slubie nie mowi. A ja mam juz dosyc ciaglych pytan rodziny i znajomych o to, kiedy sie pobierzemy.

Gość gość
gość Watpie, zeby chcial mnie zdradzic czy zostawic dla innej, bo jest we mnie strasznie zapatrzony. XXXXXXXXXXX ha ha ha ha ha! szkoda tylko, że z tej wielkiej miłości ożenić się z tobą nie chce!!!

Gość szampon palmoliv
Nie chce Ci martwić ale czarno to widzę. 1.9 lat każdy mieszka z rodzicami 2.9 lat i zero planowania morzu samiec i A dlaczego nie wynajmiecie czegoś wspólnie?Tylko nie mów ze was nie stać.Jak was nie stać,to trzeba zmienić prace.A jak przez kolejnycvh10lat was nie będzie stać?

chwilowo was nie stać? a ta chwila ile potrwa? do pięćdziesiątki będziecie starym rodzicom na głowie siedzieć? /

Gość szampon palmoliv
sory pisze z telefonu 2pkt: 9 lat i zero rozmów o przyszłości.

Gość gość
Nic na sile, choc chwila moze cie zasoczyc****odziekuje ci.

Gość gość
No ale 3 lata temu dostalam pierscionek zareczynowy, wiec chyba nie jest tak, ze zupelnie nie mysli o przyszlosci ze mna. Ja nie chce naciskac na slub, choc nie powiem, ze juz bym nie chciala.

Gość gość
gdyby chcial byc z Toba bo Cie kocha i chce abys byla jego zona i moze matka jego dzieci to byscie wynajeli mieszkanie i wspolnie mieszkali bez poki co bez slubu ale z kobieta ktora kocha i chce byc. On wybral rodzicow i uklad, ze przchodzi do ciebie spedzacie razem czas ale i tak zyjecie oddzielnie i bez zadnych planow. Nie zastanawilas sie, ze cos tu nie gra? jesli chce byc z Toba to zrobi wszystko abyscie byli tylko we dwoje i bez takich p*****l ze nie macie pieniedzy na wynajem itp... albo dorosniesz albo przespisz zycie czekajac na ksiecia...

Gość gość
skoro nawet zamieszkac razem nie mozecie to po co slub? zeby miec obraczki, a kazde z wasz mieszkalo u swojej mamusi?

Gość gość
No wlasnie on wiekszosc czasu spedza u mnie w domu, tez czasami nocuje.

Gość gość
A po co mu ślub skoro ma darmowe rvchadełko. Na urodziny czy święta to pewnie dostajesz kwiatka, kubek i 'dobre słowo', heh.

Gość gość
Nie wiem byc moze jemu jest juz tak wygodnie zyc. On w moim domu czuje sie bardzo luzno jak u siebie, moich rodzicow traktuje jak wlasnych, mowi im na ty. Nie wiem co o tym myslec.

Gość gość
umnie tak kolega zrobił mieszkał z dziewczyna zrobił dziecko ale poznał inna i po 3 latach kopna ja wzioł slub z inna w ciagu poł roku gdybys była twarda to wzionąłby ślub z tobą za puł roku chyba ze jest z toba dl seksu to sie roztaniecie

Gość gość
pierscionek nic nie oznacza !!! od jednego otrzymalam i po kilku m-cach wywalilam faceta na bruk a poza tym to tylko ozdoba, a teraz od obecnego nie otrzymalam a mam cudownego faceta i zycie wspolne jak z bajki... bez zludzn a tylko codziennosc gdzie jest szacunek i milosc i chec bycia razem i dla nas i to trwa juz lata...

Gość gość
sex przedslubny gwarantuje pieklo po slubie bo grzech zawsze sprowadza cierpienie

Gość gość
"No wlasnie on wiekszosc czasu spedza u mnie w domu, tez czasami nocuje." tak to zachowuja sie ludzie na poczatku zwiazku a nie po 9 latach i w sumie nie dziwie sie facetowi, ze nie chce slubu, bo co to zmieni w waszej sytuacji? zamieszkacie z tesciami, nikt normalny by sie na to nie zgodzil rownie dobrze, juz teraz moglibyscie zamieszkac u ktorychs rodzicow :D

Gość mikaaaaaa111111111
Ty przynajmniej masz pierścionek zaręczynowy.... ja jestem z facetem 7 lat a on ani nie pisną o zaręczynach, i mówi ,,o przyszłości mogę rozmawiać jak zanjdę pożaądną pracę'' - super jednym slowem

Gość gość
Widocznie atrakcyjną, ani rozgarniętą osobą to nie jesteś skoro pozwalasz sobie na taka ''zabawę'' swoim i rodziców kosztem.

Gość gość
gość "No wlasnie on wiekszosc czasu spedza u mnie w domu, tez czasami nocuje." xxxxxxxxxxxx ale za to nie płaci, ani się nie dokłada!!! a jako mąż - musiałby! u rodziców je, mieszka i nie płaci - u ciebie je, mieszka, bzyka i nie płaci - żyć nie umierać!

Gość gość
a co ten ślub by zmienił ?

Gość gość
tylko to, że rodzina przestałaby jej ciągle brzęczeć "kiedy ślub, kiedy ślub"

Gość gość
By musiał się zacząć wysilać i ponosić koszty oraz to, że przestałabyś być darmowym rvchadełkiem, do czego pewnie sama dokładasz, wraz z rodziną. Twoi rodzice są dumni z tego i zadowoleni z tej sytuacji??

Gość Ale to już było
Facet madrze się urządził, dał pierścionek, a Ty czekaj nadal aż poprosi Cie o rękę, Nie wierze że to nastąpi, znajdzie młodszą i będziesz musiała zwrócić pierścionek żeby on mógł mydlić oczy nastepnej, tej młodszej.Skoro godzisz się na takie warunki, to Twój problem.