Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

i znowu wróciło

Polecane posty

Gość gość

Dwa tygodnie po antybiotyku i znowu zaczynaj mnie boleć głowa i telepać - zatoki. Macie jakiś pomysł, żeby się wyleczyć. Nie piszcie o ibupromach i innych tego typu lekach. Pomoże ktoś? Dodam, ze nie mogę stosować inhalacji, nacierań ( astma). Od wczoraj jem czosnek.

Gość piroxeni
Jest stary, babciny sposób: Co wieczór wkładaj do jednej z dziurek nosa ( na zmianę) ziarenko masła śmietankowego-musisz leżeć, by rozpuszczone masło dopłynęło do zatok.Nie jest to w żaden sposób nieprzyjemne, a naprawdę skuteczne-pozbędziesz się problemu na zawsze.Stosuj tę kurację przez dwa tygodnie. Możesz też nagrzewać czoło gruboziarnistą solą ( podgrzaną na patelni) i białą gorczycą-w lnianym woreczku.

Gość gość
Sól mam ,gorzej z tym lnianym woreczkiem, może skarpetka? Z tym masłem to trochę się boję, nie zaszkodzi?

Gość piroxeni
W ostateczności może być skarpetka-dobrze podgrzej sól. Kuracja z masłem jest znana od ponad 100 lat i jeszcze nikomu nie zaszkodziła, w odróżnieniu od stałej antybiotykoterapii.

Gość gość
Mam rewelacyjny pomysł - idź do laryngologa! Nic dziwnego, że ten kraj tak wygląda, skoro w XXI wieku ludzie zamiast lekarzowi bardziej wierzą poradom mentalnej gimbazy z Kafeterii.

Gość gość
Byłam u laryngologa i dał antybiotyk - super mi pomógł i nie mam ochoty więcej truć się antybiotykami. Dzięki, zaraz podgrzeję sól.

Gość piroxeni
Zakładam mundry gościu, że sam jesteś gimbazją.Pewnie, niech idzie po kolejny antybiotyk, za dwa tygodnie znowu i tak do wiosny.

Gość gość
No tak, faktycznie gimbaza ze mnie, że się od razu nie zorientowałam, że to zagorzała tępicielka antybiotyków rozmawia sama ze sobą. Wetknij sobie trochę masła do noska, to może się uspokoisz. Też miałam problemy z zatokami, ale nigdy nie przepisano mi na to antybiotyków, więc nie histeryzuj, medycyna zna też inne leki.

Gość piroxeni
Widzisz mądralo IP, że wysnuwasz takie wnioski? Zamiast się wymądrzać i oceniać doradź Autorce znawco.

Gość gość
Masło słuzy di innych celów niz nos.

Gość gość
Zamiast masła ja polecam nagrzewanie lampa sollux.

Gość gość
Niestety polscy lekarze innych lekow nie znaja!! Na szczescie nie choruje, ale dwa razy musialam isc do lekarza - strata czasu i przede wszystkim kasy! Poczekalnie pelne babc i matek z dziecmi, ktore w lekarza zapatrzone jak w bozka i pol Polski zazerajacej sie lekami doslownie na wszystko i na nic. Nawet po witaminy ludzie chodza do apteki zamiast do warzywniaka... Co za chory narod..

Gość gość
To ten z urazem do lekarzy i tu juz jest?

Gość piroxeni
Lampę sollux również polecam. Zaraz znowu mądrala napisze o rozdwojeniu jaźni :-)

Gość gość
przykładałam sól, wzięłam pyralgin, płukałam nos solą i nic . Głowa boli, wzrok zamglony a jutro trzeba iść do pracy:(

Gość gość
Polecam srebro nanokoloidalne,do jutra bedziesz zdrowa jak rybka

Gość gość
a skąd takie ustrojstwo wezmę o 22 w niedzielę???

Gość gość
To jutro kupisz,ale zawsze warto miec w domowej apteczce wrazie wu,wtedy takie problemy znikna,to nie jest ustrojstwo tylko bardzo szybko działajacy i skuteczny lek

Gość gość
kiedyś tak mówili o amolu który nigdy mi nie pomógł zapodałam tafen - wieczorną porcję i idę spać, jeśli się da:(

Gość gość
srebro to takie placebo kup zarówke sollux wiele osób poleca

Gość gość
nie mogę stosować lampy solux, ponieważ mam polipy w nosie

Gość gość
srebro kup sobie ,naprawde jest szybkie i skuteczne w działaniu

Gość gość
Lampa sollux to takie placebo,nie polecam

Gość gość
zamiast srebra to lepiej mleko!Smak i skutecznosc lepsza!

Gość gość
Mleko zaflegmia nie wolno przy chorych zatokach

Gość Bashmi
Przede wszystkim odstaw wszelkie słodycze. Zagęszczają one wydzielinę, utrudniają jej ewakuację z zatok i spowalniają proces zdrowienia. Następnie wybierz się do dobrego hirudoterapeuty. On będzie wiedział jak C***omóc. Na własne oczy widziałam efekty takiego zabiegu u mojego męża. Jemu antybiotyk też nie pomagał na ropne zapalenie zatok. W ciągu 2 godzin po zabiegu zatoki zaczęły się same oczyszczać, a ilość schodzącej wydzieliny mnie przeraził, mimo że jestem pielęgniarka i niejedno już widziałam. Zrobisz jak uważasz.

Gość gość
pijawki a jak to się odbywa, nie lubię tych paskudów?!

Gość gość
Piszę kolejny raz , bo ciekawe co powiecie. Ból nie przechodzi, ropa lec**** gardle.... okropieństwo. Dzisiaj pani doktor przyjmowała po południu, przesunęłam sobie trochę zajęcia i ok poszłam. I co .... . Dowiedziałam się że tylko antybiotyk mi może pomóc i nic innego nie ma w ofercie leków mojej pani doktor. Dostałam recepty na leki które stosuję i po wizycie. I co teraz, inny lekarz ok. , ale musiałabym wziąć zwolnienie, bo wieczorami nie przyjmują. Pytanie czy nie usłyszę tej samej wypowiedzi. Czekam na wasze propozycje leków. Przykładanie soli trochę pomaga. Prędzej się wyleczę z Wami niż z lekarzami.

Gość gość
No właśnie widać, jak się prędzej wyleczysz. Skoro uważasz, że nieuki z kafe wiedzą lepiej niż lekarze po studiach i latach praktyki, to twój problem.