Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manianaaaa

Wynajęłam pokój bez uprzedniego oglądania mieszkania

Polecane posty

Gość manianaaaa

Byłam zajęta, nie miałam czasu na jeżdżenie do miasta odległego o 40 km na oglądanie mieszkania, poza tym musiałam do zrobić na szybkości. Uwierzyłam na słowo, że jest tak fajnie, jak to przedstawiła właścicielka :O poza tym zdjęcia wyslała i całkiem ok. Myślę ok -biorę. Po wprowadzeniu się lekko się rozczarowałam, ale myślę ok, urządzi się i będzie przytulnie. Okazalo się, że tam wszytsko jest takie 'stare', choć na zdjęciach wcale nie wyglądało. Stare okna i drzwi-wygląda to nieestetycznie. Ramy okien są malowane i odpada z nich farba, okropieństwo. Krzesła są pozadzierane i obdrapane, podejrzewam, że gdyby usiadła na nich grubsza osoba, mogłyby się posypać. Brzydki, niemodny segment. Zamiast biurka-stół W łazience wanna bez zabudowy, po prostu sobie stoi ot tak :O szafki w łazience drewniane, pomalowane farbą olejną. W przedpokoju zamiast normalnych szafek jakieś skrzynki pomalowane farbą. Stare kaloryfery... Ale to jeszcze nic. Najgorsze jest to, że w mieszkaniu jest robactwo. Prawdopodobnie karaluchy albo prusaki. Nie jest ich dużo, ale zdarza mi się widzieć 2-3 tygodniowo. Nigdy już nie wezmę pokoju w ciemno :O Choć wiem, że robaków i tak bym pewnie nie zobaczyła oglądając mieszkanie. Ale tej wystrój by mnie pewnie zniechęcił :O Wstyd mi jest kogokolwiek zaprosić nawet, więc wyprowadzam się :) i juz zawsze będę oglądała mieszkania przed wynajęciem :) 🖐️

Gość gość
Ile kosztował wynajem?

Gość manianaaaa
350 zł

Gość manianaaaa
bo to jest pokoj dwuosobowy, 350 zł /osobę

Gość manianaaaa
miał ktos kiedy taka sytuację?

Gość gość
ale z ciebie królewna... :p wiele osób woli stare okna bo sie grzyb nie robi, a malowanie drewna to nawet w Ikea tak robia nieraz... trzeba było obejrzec przedtem a nie narzekac

Gość manianaaaa
Królewna, bo chciałabym mieć w mieszkaniu plastikowe okna? Te chyba nie były wymieniane od czasów PRLu. Klamka odpada. W zimę pewnie będzie wnikało przez nie zimno :O

Gość gość
plastikowe okna to szajs, na zachodzie sie je wymienia na drewniane, jakbys nie wiedziała...

ty się tak nie rozpędzaj na ten zachód bo ziemię wkoło oblecisz. Rozumiem autorkę, też byłabym niezadowolona ze starych okien. Już pal licho te meble, można schować gdzieś i własne postawić, ale zimno i robactwo? Brrr.

Gość manianaaaa
gdybyś je zobaczył/zobaczyła to chyba byś zmieniła zdanie :D tam sie gnieżdżą robale, wygląda to fatalnie :) ale okna to tylko kropla w morzu :)

Gość gość
wymaganie żeby były nowe kaloryfery to chyba jesteś poy****a luksusów jak z Ritza się zachciewa za 350 zeta nie widziałas na fotach że kaloryfery nie są nowe ?

Gość manianaaaa
dobra może z kaloryferami to przegięcie, ale pozostałe rzeczy to wybacz! straszne :O

Gość gość
teraz sa modne stare kaloryfery :-D reszta tez modne shabby chic

Gość gość
w miastach wynajecie kawalerki to ok. 600 zł + opłaty Za 350 zł to się ciesz ze nie masz wychodka na podwórzu :P

Gość gość
w Warszawie za 350 zl masz miejsce w 2 albo 3 osobowym pokoju w akademiku z kiblem i kuchnia wspoilna z cala grupa innych ludzi , jak marzysz o wysokim standardzie to ceny zaczynaja sie od 800zl