Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja córka ma 4 miesiące i je już wszystko

Polecane posty

Gość gość
Warzywa może mieć wprowadzane i jeżeli dostaje trzy warzywa i będzie mieć powoli wprowadzane kolejne to ok, nic złego ale rosół? Naprawdę nie masz pomysłu jak dziecko karmić? Nie jestem złośliwa ale rosołu się jeszcze długo nie podaje bo to bezwartościowy tłuszcz dla niemowlęcia który niepotrzebnie obciąża wątrobę. Od dwóch miesięcy podajesz kaszę mannę....po co pytam. Dopiero od teraz powinnaś podawać kaszę jaglaną a nie bezwartościową mannę. Nie masz żadnego wyboru w sklepach? Chcesz podawać jak najwięcej ale podawać wartościowe rzeczy i kasze. Słuchaj, kasz jaglana to kasza bezglutenowa, bardzo wartościowa, wskazana dla niemowląt po czwartym miesiącu życia. Poczytaj trochę lub popytaj mądrzejszych znim zaczniesz drwić z innych że cackają się ze swoimi dziećmi.

Gość gość
Nie, w piersi chemi nie podasz.

Gość do a ja jestem facetem
a moja córcia w tym miesiącu wołała, że chce seksu i musiałam jej załatwić kolegę do łóżeczka, bo pioruńsko całą noc wyło, nie dało nam spać

Gość gość
Autorko , odradzam ci kaszę mannę, odradzam też rosołek i naprawdę , nie śpiesz się tak, jeszcze dziecko dorośnie do wszystkiego i urośnie i bez tego rosołku. Nie twierdzę że chcesz źle ale widać że nie potrafisz karmić swojego dziecka, masz za małą wiedzę albo jesteś pod wpływem kogoś kto doradza ci błędnie .

Gość gość
A ja mam pytanie. Mam córkę skończyła w ubiegłym tygodniu 4 miesiące i zaczynamy przygodę z rozszerzaniem diety. Możecie mi pomóc od jakich kaszek zacząć? Kupiłam kleik ryżowy i kukurydziany do robienia na naszym MM i co jeszcze mogę jej podać?

Gość gość
Co złego w mannie? Tak ładnie po niej śpi całą noc. Kiedyś kobiety nie cackały się ze swoimi dziećmi i zdrowo rosły. Moja Julka też zdrowo rośnie. Fakt może ten rosołek to przesada, ale on chudy na indyku.

Gość gość
Niepotrzebnie obciazasz jej wątrobę Potem moze być za późno

Gość gość
W rozszerzaniu najlepsze są kasze kolejnościowo , jaglana, kukurydziana, kleik ryżowy rzadko i bardziej do zagęszczania mleka. Nie wiem czy w Pl jest kasza gryczana niepalona dla niemowląt ale ją podaje się na końcu czyli po szóstym miesiącu. Należy unikać kaszek gotowych na mleku modyfikowanym, smakowych. Jak ktoś ma blender to nie ma nic prostszego jak kupić kaszę jaglaną, ugotować i zmiksować dodając do mleka lub z musem owocowym z dodatkiem odrobinki oleju rzepakowego lub oliwi z oliwek.

Gość gość
Kasz manna to kasza z łuskanej , oczyszczanej pszenicy która praktycznie nie ma żadnych wartości. Kasza manna jest najtańsza, delikatna, łatwo sycąca więc dlatego najłatwiej dostępna. Kasza ta nie wnosi żadnych wartości w diecie dziecka i powinna być podawana sporadysznie jako delikatny deser w owocami lub do zupy. Pełnowartościowe kasze to kasze Taki jak jaglana, kukurydziana, orkiszowa, gryczana nieprażona. Jak nie ma gotowych dla niemowląt to trzeba kupić zwykłą , ugotować i zmiksować. Pracy wielkiej przy tym nie ma a posiłek jest wartościowy.

Gość gość
..i te głupie mamuśki łykają temat jak śliwki:)

Gość gość
Idę stąd bo tylko się naśmiewacie, a ona pięknie je wszystko

Gość gość
Głupie mamuśki? Nie wszytkie ale nie wygodne dla idiotek które wiedzą więcej. Śliwek się nie połyka chyba co?

Gość gość
Głupie jesteście, daje dziecku jajko też i naprawdę świetnie je nic jej się nie dzieje.

Gość gość
Śliwke jej daj Niech łyka

Gość gość
śliwki je ale ze słoiczka