Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipcowa mama 2013

CZY SĄ TU LIPCÓWKI 2013

Polecane posty

Gość lipcowa mama 2013

Widzę, że stary wątek nieaktywny. Dziewczyny założyły wprawdzie prywatne forum, ale atmosfera fatalna. Nie odpisują wszystkim, koło wzajemnej adoracji. Porażka. Są to jakieś lipcowe mamy?

Gość lipcowa mama 2013
Witam :). Są tu jakieś mamusie?

Gość Fioletowakrowa
Hej! Mialam termin na 24 lipca ale moje dziecie sie pospieszylo o caly miesiąc. Mimo wszystko chetnie pogadam :) skad jestescie?

Gość gość
Cześć ja jestem! Córka urodziła się 16 lipca.

Gość mama karolinki
Witam chętnie porozmawiam i wymienie sie doświadczeniami z lipcowkami ;) sledzilam forum lipcowek2013 do czasu aż się przeniosly na prywatne forum. Ja miałam termin na 23 lipiec ale wywoływano mi poród 19 lipca że względu na cukrzycę ciążowa. 19 lipca 2013 o godz. 19 zostałam mama karolinki. Poród koszmarrrrrrr bardzo źle go znioslam rodziłam sn ale po tak ciężkim porodzie trafiłam na salę pooperacyjna i leżalam z dziewczynami po cc.malutka dostałam dopiero na następny dzień. Pozdrawiam

Gość mama karolinki
* o godzinie 20:00 ;) a nie 19 :p. A u Was jak przebiegał poród? Pozdrawiam

Gość lipcowa mama 2013
Miałam cesarskie cięcie, ze względu na spadające tętno u dziecka. Jestem z woj. małopolskiego a wy? A karmicie piersią? Ja karmię, ale jest bardzo ciężko, bo córka ma skazę białkową.

Gość mama karolinki
Ja zachodniopomorskie. Przez pierwsze dwa dni malutka ładnie ssala pierś mam wciagniete sutki i nagle w 3 dobie malutka nie chciała ssac piersi. W domu zaczęłam odciągac mleko z piersi co 3-4 godziny i tak odciągam do dziś. Mam w planach chociaż do 8 miesiąca karmić moim mlekiem jeśli laktacja się utrzyma. Ale bywają chwile że m już dość tego odciagania, wyparzania, podgrzewania, mycia, wyparzania, odciagania, wyparzania..... A odciaganie zajmuje mi około 1godz czasem dłużejJeszcze do niedawna moja Karolcia jadła po 90-120ml ale od piątku potrafi zjeść nawet 180ml. Dodaje jej do mleka żelazo ponieważ cierpię ma jego niedobór i od zeszłego tygodnia wprowadziłam gluten.

Gość gość
moj synek urodzil sie 31 lipca :D

U naz poród wywoływany 9 dni po terminie. Skurcze bez rozwarcia 7 godzin...:-( Cała reszta w godzinę:-) Ogólnie poród wspominam ze wzruszeniem;-) Synek od piątku dostaje żelazo. Jego ulubionym zajęciem jest teraz podnoszenie się z leżenia.

Gość mama karolinki
Moja malutka uwielbia leżeć na brzuszku najchętniej by spała w tej pozycji. Próbuje siadać i pelzac. W jednym momencie jest w jednym rogu lozeczka a za chwile w drugim jest bardzo energiczna a w brzuszku była poprostu leniuszkiem wciąż się stresowałam brakiem jej ruchów. bardzo uparta jest po mamusi ;) w środę jedziemy na szczepienie 3 dawka 6w1 jak narazie przechodzi szczepienia bez żadnych dolegliwości ale bardzo przeżywa uklucie. Z wielkim żalem patrzy w oczy i płacze aż serce pęka cieszę się że to tylko jedno uklucie. Ciekawe ile już waży. Urodziła się 53cm i 3100 ale już dużą jest. A jak wasze maluszki znoszą szczepieniA? Jaką szczepionka? Ja miałam mnóstwo obaw mimo że pracuje w służbie zdrowia. Moja malutka śpi a ja mam chwile dla siebie i mojego kataru. Pozdrawiam

Gość gość
Moja cora to Nikola 14.07.2013. Lubi leżeć na brzuszku i podciagac do siadania. Szczepimy 6 w 1.

Gość mama karolinki
A ja wspominam poród jako koszmar z którego chciałam się wybudzic. Gdyby nie mąż który był przy mnie cały czas to chyba ucieklabym oknem. Ból nie do opisania. Na dodatek te krzyki z sali obok potegowaly strach. Ale chyba byłam najgłośniejsza pacjentka tego dnia na porodowce. Myślałam ze będą jedną z tych co w trzech parciach rodza i wychodza.

Gość gość
My tez szczepimy 6w1. Kupuje malej masc emla i podczas drugiej dawki plakala duzo mniej.Ale to niestety zastrzyk domiesniowy wiec calkowicie bolo nie znosi :(

Gość mama karolinki
Ja pilnuję pielegniarki żeby podawała pozwoli bo za pierwszym razem bardzo szybko podała szczepionke a przecież taka objętość szczepionki rozpiera mięsień. Ja nie zaluje swojej decyzji odnośnie 6w1. Po 6 mies dodatkowo zaszczepie na pneumokoki. A jak tam Wasze maluszki w nocy? Dają pospać? Moja budzi się tylko do karmienia. Zje i zaraz idzie znowu drzemac. Także nie narzekam chociaż troszkę trwało zanim się dobrze poznalysmy ale codziennie mnie zaskakuje. Ech o 20:30 skończyłam ściągać mleko i wyparzac a o 24:30 powtórka potem znów około 5:30 i o 10:30 i tak dalej co 4 godz. Cały mój dzień kręci się wokół laktatora a w między czasie jest tyle spraw do ogarniecia. Jak sobie radzicie? To jest moje pierwsze dziecko pierwsza ciążę straciłm w 9 tygodniu diagnoza puste jajo plodowe tylko se ja zylam myślą że noszę w brzuszku dzidzie bo lekarz na nfz nie widział potrzeby wcześniejszego usg. Dlatego te poronienie mocno przeżyłam i jeszcze musiałam udawać na następny dzień 1 listopada że u mnie ok ehhh ale niema co dołka łapać mam nadzieję żebrowski fforum będzie bić optymizmem

Hej jak wcześniej pisałam mój synek urodził się 31 lipca od początku główkę trzymał sam bardzo silny jest teraz zaczyna już siadać powoli, śpi całą noc budzi się tylko na karmienie ostatnio wydaje mi się ze coraz rzadziej ja urodziłam w Anglii poród miałam wywoływany ale nie wspominam go zbyt dobrze dostałam znieczulenie w kręgosłup które zadziałało tylko z jednej strony i nadal wszystko czułam położna mówiła ze wywoływany poród jest 10x mocniejszy nie wiem ile w tym prawdy bo to moje pierwsze dziecko ale bolało cholernie tak ze przytomność traciłam a mój mąż razem ze mną ale na szczęście mam zdrowego silnego i prześlicznego Patryczka :***

Gość mama karolinki
Oj tak ja też dwa razy straciłam przytomność po porodzie z okxy. Ból nie do wytrzymania. Moja malutka też jest silna. Dzisiaj byłam u lekarza rodzinnego o mam nadczynnosc tarczycy jutro idę do endokrynologa czy wiecie coś na temat przyjmowania leków a karmidniem piersią? Można kontynuowac? Wy dziewczyny już po chrzcinach? Ja chrzcilam 10.11.13 i było bardzo sympatycznie tylko jedzenie słabe mimo że lokal o bardzo dobrej renomie. Ale tak to bardzo mile wspominam. Malutka była bardzo spokojna. I udało mi się wylicytowac na allegro śliczna sukienke za niewiele. Pozdrawiam

Gość gość
lipcowa mama 2013. jak Ci nie pasuje to wyrejestruj się z forum i tyle. Jaki jest sens obrabiania tyłków nam tutaj? Na szczęście to swiadczy tylko o Tobie, a nie o nas. Wszystkie inne lipcowe mamy, które chcą, zapraszam na na nasze prywatne forum. Jeśli któraś wyrazi chęć proszę dać znać na adres mailowy: lipiec_2013@o2.pl

Gość gość
hahahah kółko wzajemnej adoracji???? gdzieś już kiedyś to słyszałam.. :D :D :D nie ma żadnej adoracji poruszamy ważne dla nas tematy, nikt nie jest pomijany, jesteśmy dla siebie wsparciem i każda może liczyć na wszystkie.. ja się cieszę że tam jesteśmy i jestem bardzo zadowolona że prywatne forum powstało, bo na kafe nie zawiodłam bardzo. jeśli któraś z lipcowych mam jest zainteresowana sensownymi rozmowami to zapraszamy. wystarczy napisać na meila podanego wyżej :)

Gość gość
No i znowu tamte idiotki się odzywają! Macie swoje forum to wy****cie z tego?! Po co wchodzicie tutaj? Autorka tego topicu jasno się wyraziła w pierwszym poście!!!!

Gość mamusia4mce
Hej :) chętnie przyłączę się do tego wątku, bo nie mam niestety w okolicy żadnego dziecka w tym wieku żeby wymienić się doświadczeniami. Mój synek urodził się 11lipca.

Gość gość
BAHATI chociaz tutaj przestan sie podszywać i pisać na pomaranczowo.. i przestan obrazac inne mamy za inny swiatopogląd.. to tak na przyszłość...

Gość mama karolinki
- puk puk:) - kto tam? -hipopotam :p Hej dziewczyny odezwijcie się :) nie ma co się przejmować glupotami kto co powiedział cży napisał niektórzy wokół nas to dopiero mają problemy także nie ma co się przejmować takim "pitu pitu".

Gość mama karolinki
A jak dziewczyny z urlopem macierzyńskim? Korzystacie z rocznego? Ja tak wkońcu nie codziennie rodzi się dzieci. Ale potem come back do pracy i zastanawiam się co z małą. Jakoś zlobki mnie odstraszaja zwłaszcza po tym jak pracująca w zlobku koleżanka koleżanki opowiedziala jak to często wygląda taka opieka buuu poprostu aż przykro. Rodziców mam pracujących i daleko. Teściowa schorowana i wiekowa. Pozostaje mi niania a jak to u was wygląda?

Gość gość
mama karolinki masz 100 procent racji niestety nie kazdy tak uwaza, a na pewno nie autorka tego wątku. Dołącz do nas :) Na nieszczęscie autorki kafeteria jest forum otwartym i kazdy sobie moze pisać na niej co chce, więc swoje jasne wyrażanie sie moze sobie wsadzić w buty :) Ja rownież się cieszę ze jestesmy tam, mimo ze juz mamy dzieciaki to kazda z nas znajdzie chwile zeby napisac coś od siebie, poradzić drugiej, wesprzeć. Nie wyobrażam sobie teraz żeby tego forum nie było bo bardzo zżyłam się z dziewczynami którym mogę powiedzieć wszystko i nie zostanę wyśmiana, nie będę oceniana, mogę mieć do nich 100% zafania ze nasz sprawy pozostana tylko w naszym gronie. Jest pewna osoba która usilnie stara się robic zamieszanie , mam na mysli autorkę tego wątku, ale bezskutecznie - zachowujesz się jak szczyl. Współczuję Twej córce matki, która zachowuje się jak dziecko w gimnazjum które pierwszy raz na oczy internet zobaczyło.Twoje zachowanie świadczy na szczęście o Tobie. Oczywiscie za moment od autorki uzyskam odpowiedź pod tutyłem: "Hahaha smieszna jestes" i tak dalej. Skąd my to znamy. Masz straszny ból d**y, niech sobie przypomnę - od maja? :D Śmiech na sali i tyle :D Jesli masz jakiś kłopot wystarczy zapytać, pogadac z nami, na pewno znalazłoby sie wsparcie. A nie obrabiasz tyłki tutaj i jeszcze myslisz, że nie wiemy kim jesteś :) _______________________________________________ Wszystkie lipcowe mamy które są zainteresowane zapraszamy na nasze prywatne forum. Chętnych prosimy o zgłoszenia na adres mailowy: lipiec_2013@o2.pl Pozdrawiamy :)

Gość gość
Czy Wasze dziec**próbują już siadać?

Gość gość
czy są tu lipcowe mamy? chętnie z kims porozmawiam

Gość mama karolinki
Ja już próbowałam rozmawiać ale dziewczyny niestety nie odpisują. Pozdrawiam