Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

straszny ból krzyża nieprzespane noce

Polecane posty

Gość gość

Poradzcie cos na te bole krzyza, moze jakies cwiczenia. Jestem w 6 miesiacu i mimo ze brzuch nie jest duzy to krzyz gdy tylko sie poloze nie daje mi sposobu. Moj sen wygdada tak, ze przewracam sie co jakies 15 minut a gdy spie to cala noc tak jakbym czuwala, kazdy najmniejszy szelest mnie budzi

Gość gość
krzyża czyli czego? Co kryje się pod słowem krzyż? Bo rownie dobrze może to być kręgosłup jak i korzonki albo nerki. Co na to lekarz?

Gość gość
Bolą mnie plecy w okolicach nerek, ale tylko gdy leże. Lekarz mowi ze to dlatego bo plecy brzuch obciaza, ale ten bol jest straszny, piduszka miedzy nogami nie pomaga

Gość gość
ja miałam rwę, może o Ty to masz? :)

Gość gość
poszukaj na you tube ćwiczenia ,,Rybka" z kompleksu Nishi

Gość gość
Coz niewielkie pocieszenie, ale minie jak reka odjal jak urodzisz. :-) Wiem co czujesz mnie bolalo juz od 12tc.

Gość gość
ja mam koncowke 5 miesiaca i mam chory kregoslup.na razie jest ok ale nie wiem co pozniej bedzie jak brzuch bedzie rosl;/

Gość gość
Ja zaczelam robić juz male cwiczenia ale nie pomaga... do tego spina mi sie brzuch i juz zglupialam bo do konca nie wiem czy to ten krzyz, nerki a moze skurcze... dobrze ze dzisiaj wizyta u lekarza... spisalam sobie wszystkie pytania, niech mi tlumaczy:)

Gość gość
nie bardzo wierzę, że to ciąża uciska kręgosłup. Bo chyba słonia musiałabyś tam nosić. Ja w ciązy przytyłam 20 kg i nic mi tam nie uciskało. Więc albo masz zwyrodnienie kręgosłupa, albo zaatakowały cię korzonki, albo niewydolne nerki. Zaczęłabym od badania moczu, bo kregosłupa teraz nie prześwietlisz

Gość gość
A myslicie, ze ma jakies znaczenie fakt, ze ten bol pojawia i nasila sie tylko gdy leze?? Jak hestem na nogach nic nie czuje. W nocy nawet wstaje zeby sie rozprostowac, zroboc kolko po pokoju i sie polizyc znowu, to wtedy przez okolo pol godz mam spokoj.... ehhh z tymi lekarzami to tak jest, ze nie wazne co sie dzieje to powiedza ze tak ma byc bo ,, ciaza,,

Gość gość
a w każdej pozycji na leżąco boli? Może masz stare łóżko i spręzyna cie ugniata w plecy :)

Gość gość
to może czas zmienić lekarza, bo ciąża nie boli. Boli poród

Gość gość
Na sranie poduszkę wkładasz między nogi, pod krzyż sobie podłóż, może ulży :P

Gość gość
ciąża uciska mówi się kregosłup - pooglądaj jak wyglądają korzonki nerwowe i jak zwoje wychodzą, bardzo niewiele trzeba w jamie miedniczej czy brzusznej by ucisnąć taki korzonek. jest to bardzo bolesne i uciążliwe. mialam dokładnie to o czym opowiadasz Ty - ból tylko w pozycji leżącej, później już do tego stopnia, że nocne wstanie do toalety poprzedzone było trzema minutami stania z niewładną nogą bez czucia :D w momencie porodu to ustąpiło i nigdy już nie wróciło :)

Gość gość
Gdzies czytalam, ze taka poduszka pomiedzy nogami pomaga i fakt jest wygodniej ale nadal boli,,. No nic trzeba czekac do porodu. Przyzwyczaje sie przynajmniej juz teraz do nieprzespanych nocy

Gość gość
Gdzies czytalam, ze taka poduszka pomiedzy nogami pomaga i fakt jest wygodniej ale nadal boli,,. No nic trzeba czekac do porodu. Przyzwyczaje sie przynajmniej juz teraz do nieprzespanych nocy