Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile placicie za prad miesiecznie

Polecane posty

Gość gość

Na ile metrowe mieszkanie i ile czlonkow rodziny

Gość gość
130/150 zł za dwa miesiące rodzina 3 osobowa 50m2 mieszkanie

Gość gość
Za prad placi sie co dwa miesiace. u nas wynosi okolo 180 zl na 3 osobowa rodzine.

Gość gość
200zł, 48m2, 2 osoby

Gość gość
65 m2, pięć osób- w tym dziecko, 450-550 co miesiąc, ale wszystko na prąd. Niekoniecznie co dwa miesiące, ja mam półroczne prognozy (co pół roku- w styczniu i w lipcu, ktoś spisuje licznik) i tak mi bardziej pasuje, to zimowe ogrzewanie rozkłada się bardziej równomiernie.

Gość gość
ok 260 zł za 2 m-ce dom 120 m

Gość gość
60m2 4osoby dorosła i niemowlę 110zł co miesiac

Gość gość
190zł/mc ale po pol roku okazuje sie, ze mam "nadpłacone" około 250zł.

Gość gość
Nas jest tylko dwoje i płacimy 250 złotych na dwa miesiące, mieszkamy w 35 metrowym "apartamencie". Co ja robię źle? Nie prasuję, nie suszę włosów, praktycznie nie odkurzam ( wolę co dwa dni przelecieć mopem całe mieszkanie), gotuję na gazie, woda ciepła w kranie normalnie, więc bojler nie chodzi, czajnik elektryczny zlikwidowałam, dziecko się wyprowadziło, a rachunki coraz wyższe.

Gość gość
65 m mieszkanie ,osób 4 ,trzy komputery,trzy telewizory,kuchenka tylko na gaz bo piekarnik na prad.Za dwa miesiace 380 zł.Kurde,cos muszę wywalic z domu...ale co?

Gość gość
Ja płacę co dwa miesiące ok 200 zł / 40m2

Gość gość
woww sporo placicie... ja mialam podobny problem jak mialam stara umowe z niekorzystnym dostawca energii elektrycznej. odkad przenieslismy sie do AXPO to rachunki za prad spadly momentalnie i utrzymuja sie na niskim poziomie caly czas:) jest to fajny i przyjemny sposob na zapewnienie sobie stalych oszczednosci bez wyrzeczen, wiec polecam wam jak checie placic mniej

Gość gość
Ja rozliczam sie co miesiąc,sama spisuje licznik i wrzucam w odpowiednią strone i zaraz jest e- faktura Płace ok 160 zł miesiecznie Mieszkanie 50 m,rodzina 5 osobowa.Dwa komputery,laptop,ładowanie komorek,pralka i odkurzanie codzien,p rasowanie 2-3 w tygodniu,telewizor leci tylko dla 3.

Gość gość
Do ostatniego wpisu jeszcze podgrzewacz na wode.

Gość gość
Wychodzi na to, że makabrycznie dużo płacę :( 189 zl za 2 miesiące. mieszkanie 55 metrów, mieszkam sama więc pralkę ur******** co 10 dni mniej więcej, gotuję rzadko, zmywarka chodzi co 3-4 dni, laptop, tv, czajnik elektryczny, nic specjalnego. Lodówka nowa, energooszczędna. W większości używam zwykłych żarówek, albo halogenów - ledowe mam tylko w głównym żyrandolu, ale to światło jest zimne i fatalnie robi na oczy, dlatego zawsze wlączam jeszcze lampę ze zwykłą żarówką.

Gość gość
200 zł miesięcznie. dom 140 metrów. Kuchnia indukcyjna

Gość gość
1 osoba, 60zl miesiecznie na 80m kw.

Gość gość
Około 400 zł na dwa miesiące dom 100 m 4 dorosłe osoby wszystko na prąd kuchenka ,piekarnik,czajnik grzanie wody,zmywarka chodzi codziennie pralka tak samo,do tego telewizor i dwa komputery ,żelazko,suszarka do włosów,prostownica, odkurzacz,często toster,latem kosiarka

Gość Hiacka1991
I dlatego właśnie cieszę się że mieszkam w domu jednorodzinnym a dzięki pozyskiwaniu energii z promieni słonecznych mam spore oszczędności z tego tytułu. Wszystko zawdzięczam profesjonalnej firmie http://www.hewalex.pl/oferta/kompletne-instalacje/ która zajmuje się wdrażaniem takich technologi do gospodarstw domowych. Jeśli ktoś mieszka po za miastem i chce oszczędzić a także ochronić środowisko to polecam.

Gość gość
Tylko założenie takich kolektorów słonecznych jest bardzo kosztowne, a ten kto chce zaoszczędzić wiadomo, ze zwykle nie ma budżetu na coś takiego. No trzeba używać elektryczności rozważnie, nie włączać niepotrzebnie komputera czy telewizora gdy się ich nie używa, cały sprzęt najlepiej na AAA+, no i nie siedzieć do późna w nocy;) a jak będzie jakaś awaria, albo nie zapłacicie rachunku, warto mieć pod ręka agregat prądotwórczy, bo nigdy nic nie wiadomo;p Mam u siebie, ostatnio na części miasta w której mieszkam odłączyli prąd na 2 h akurat jak kąpałam moje maleństwo, maż przyszedł z pomocą - i agregatem:) To tak podpowiem jeszcze dodatkowo, jakby ktoś potrzebował dobre mają u nich www.elektroinstal.poznan.pl

Gość gość
Za sześć miesięcy 516 zł a gotuje na indukcji, staram się mieć wszystko energooszczędne bo nie stać mnie na wysokie rachunki. To 516 to było poprzednie rozliczenie wychodzi 86zł miesiecznie. Mieszkanie 60m2 dwoje dzieci i dwoje dorosłych. Teraz znowu czekam na rozliczenie, po zimowych miesiącach będzie trochę więcej.

Gość gość
Mieszkanie 80 m, 5 osób, wszystko na prąd, woda z podgrzewacza. 670 za dwa m-ce.

Gość gość
50 m2, 1 osoba dorosła i 8 latek. Co miesiąc 45 zł.

Gość gość
3 osoby, 40 m, 70 zł za jeden miesiąc. - telewizor 24h na dobe, pralka co dwa dni, czajnik elektryczny, cała noc włączona lampka ze względu na dziecko. Jak nie mieliśmy dziecka to placilismy więcej :D

Gość gość
Wszystko na prad. 3osoby w tym male dziecko okolo 160zl za 2 msc.

Gość gość
Również polecam www.elektroinstal.poznan.pl ich agregaty są niezastąpione. Warto się zaopatrzyć zawczasu tak jak już ktoś to wspomniał, bo nigdy nie wiadomo, kiedy tak naprawdę się przyda.

Gość gość
100-110 zl za dwa muesiace, 2 osoby, 68m tak malo, bo zarowki tylko ledowe, sprzety energooszczedne. Gotuje codziennie, duzo korzystam z piekarnika

Gość gość
My płacimy tak dużo, że czasami myślę o niesprawnym liczniku, bądź podłączeniu kogoś do nas: mieszkanie 50m kwadr., 3 domowników i płacimy miesięcznie 320 zł. Poza tą opłatą jeszcze po 280-300 zł musimy dopłacić za rozliczenie półroczne co w sumie daje 370 zł miesięcznie. Bojler 80-tka włączony całodobowo na temp.50 stopno, piekarnik elektryczny używamy prawie codziennie, poza tym pralka- raz dziennie, czajnik elektryczny4-5 razy dziennie z minimalną ilością wody, 2 komputery, parę żarówek- wszystkie ledowe. Większość urządzeń energooszczędna. Masakra, nie wiem już co o tym myśleć.

Gość gienka883
wielka ulge w wydatkach comiesiecznych przyniosla mi zmiana dostawcy pradu na Axpo - sprawdzcie sami. wedlug mnie maja najlepsze ceny na polskim rynku.