Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ekafeterina

owulacja

Polecane posty

Gość Ekafeterina

Hej kobietki. Razem z moim mężem planujemy dzidziusia, więc postanowiłam zakupić na allegro testy owulacyjne, aby dokładnie sprawdzić kiedy mam te dni. No i tu pojawia się problem... ostatnią miesiączkę miałam 2 listopada, a kolejna ma przypaść 4 listopada, mój cykl trwa zazwyczaj 32-34 dni. Zaczęłam robić testy owulacyjne dopiero po półtora tygodniu od zakończenia miesiączki. No i jak na razie ani jeden test nie okazał się pozytywny... mam też wrażenie, że moja szyjka macicy jest cały czas twarda i nisko usadowiona... nigdy wcześniej jej sobie nie badałam, więc też nie mam za bardzo porównania... na jakiej wysokośc***owinna się ona znajdować? do kolejnej miesiączki zostało mi 9 dni, więc wątpię żeby mieć jeszcze płodne dni... a może miałam je w pierwszym tygodniu zaraz po miesiączce? już sama nie wiem...

Gość Ekafeterina
Wkradła mi się pomyłka - następna miesiączka ma przypaść na 4 grudnia ;-)

Gość Ekafeterina
ktoś odpowie?

Gość gość
Też się staram o dziecko już pół roku, niby mam śluz płodny i plamienia owulacyjne, ale dalej nic z tego. Też zastanawiam się nad testami, ale podejrzewam że owulację mam chyba też jakoś po miesiączce, i objawy nie idą z owulacją w parze;/. Ciekawe, dziś już plamię więc chyba dalej nici z dzidzi;/nie wiem jak ktoś może się starać kilka lat.Eh

Gość gość
Dziewczyny a co myślicie o testerach na śline?

Gość gość
testy owulacyjne z allegro sa do bani lepiej kupic w aptece moja znajoma 2 miesice robila te testy i zaden nie wyszedl pozytywnie...

Gość gość
owulacja zazwyczaj występuje ok 13-15 dnia licząc od pierwszego dnia następnej miesiączki, zakładając ze cykle sa regularne..ja sie na tym opieralam i mi sie udalo:)...nie lepiej udac sie do ginekologa ktory bedzie w stanie okreslic kiedy u Ciebie wystepują dni plodne?

Gość gość
Co do testerów na ślinę - Ja korzystam z Afrodyty. Dni płodne ładnie pokazuje, mam tylko nadzieję, że uda mi się zajść w ciążę :) Ogólnie polecam, bo jest wielokrotnego użytku

Gość gość
Gdzie kupiłaś ten mikroskop? bo chciałabym kupić produkt dobrej jakości.

Gość gość
kupiłam bezpośrednio od dystrybutora: www.testerafrodyta.pl