Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

usprawiedliwianie nieobecności dziecka w szkole

Polecane posty

Gość gość

u syna w szkole jest zapis w regulaminie, że nieobecnośc do dwóch tygodni usprawiedliwiają rodzice, a powyżej dwóch tygodni lekarz. Syn jest chory trzeci tydzień, i dziś lekarz na wizycie powiedział, ze nie da nam zwolnienia dla syna do szkoły, bo w ustawie jest, ze wszelkie nieobecności dziecka niepełnoletniego usprawiedliwiają rodzice i ze taki zapis w regulaminie szkoły jest niezgodny z przepisami wyższego rzędu. Jak jest w waszych szkołach? Czy naprawdę szkoła może synowi teraz nieusprawiedliwić tej nieobecności?

Gość gość
To idź do szkoły i osobiście go możesz usprawiedliwic Prawda jest ze przepisy niższego rzędu nie mogą być sprzeczne z ustawa i w razie czego możesz się na to powołać

Gość gość
Dziwny ten lekarz. Jestem wychowawcą i dzieciaki bardzo często przynoszą mi usprawiedliwienia od lekarza.

Gość gość
Jeżeli lekarz daje zwolnienie dziecku do szkoły , to jest to jego dobra wola. Nie ma takiego obowiązku. A przyjęcie zwolnienia od rodzica jest obowiązkiem nauczyciela . I kochani wychowawcy nie odbierajcie tych uprawnień rodzicom, bo to już nie te czasy.

Gość gość
nasza lekarka czy chcemy czy nie , wystawia nam usprawiedliwienie za nieobecność i jeszcze dodatkowo zwolnienie z wfu na tydzien, co kraj to obyczaj

Gość gość
Czasem my wychowawcy niewiele mamy do powiedzenia. My tylko musimy stosować się do już istniejących regulaminów.

Gość gość
ale regulamin musi być zgodny z przepisami prawa ogólnie obowiązującymi

Gość gość
Powiedz to dyrektorce... Potem to wychowawcy mają jazdy za nieprzestrzeganie "widzimisię" dyrekcji.

Gość gość
moja córka w 5 klasie miała zapalenie płuc , nieobecność 3 tyg. Usprawiedliwiałam ją osobiście . I to bez żadnego papierka , ustnie. I nigdy problemu z tym nie było. Bo niby dlaczego mieliby ( tj dyrekcja, wychowawca) zarzucać , że kłamię.???