Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wynik beta hcg

Polecane posty

Gość gość

witam, czy wynik beta hcg 85,16 w 31 dniu cyklu, 13 dniu po IUI jest wynikiem dobrym czy jest to mała wartosc? z gory dziekuje za odp

Gość gość
Chyba masz tam normy podane, to wiesz który to tydzień ciąży.

Gość gość
powtórz po 48 godzinach i dopiero wtedy będzie można powiedziec, czy wszystko jest ok

Gość gość
własnie normy sa bardzo dziwne, wiec ja nie umiem ich dokładnie zinterpretowac, chodzi mi o fakt jedynie czy na ten dzien cyklu to wartosc dobra czy jeszcze nie pewna? mam zamiar powtarzac w srode, jedynie teraz szukam opini

Gość gość
Wpisz pierwsze normy te od 2 tygodnia. Zapewne jest napisane, ze Np. od 10 do 2000 to 2 -3 tydz.ciąży czy jakoś tak. Skoro uiu bylo ok. 2 tyg temu to ta wartosc wskazuje na bardzo wczesna ciaze i wydaje sie byc ok. w sumie mnie ta beta dziwi, bo co z tego ze rosnie, jak rosnąć moze przy pustym jaju płodowym. Jak spada, znaczy ze cos idzie źle. Ale u mnie rosla a ciaza sie nie rozwijala. Najlepiej sprawdzić na usg i wtedy masz pewność.

Gość gość
Sa dziwnie podane bo wartosc x pasuje np do 4 i 5 tygodnia ciazy.... chodzi o to czy jesli jestes w 4 tc to czy ten wynik jest w normie do 4 tc... mam nadzieje ze zrozumialas.? a to czy malo czy duzo zalezy od tego czy po 2 badaniu okaze sie ze spada czy ze rosnie :)

Gość gość
Jeżeli z ciążą jest coś nie tak, czyli jest pozamaciczna lub puste jajo płodowe to beta nie rośnie prawidłowo. Powtórz badanie za 48h. Powinno wzrastać chyba ok 66% na dobę czy ok 114% na dwie, jakoś tak. nie pamiętam.

Gość gość
dziekuje Wam za odp. no ja sama jestem w szoku, w sumie nast.badanie pokaze co i jak, na wykazie norm z lab. sa takie wartosci ze 4-5 1500-23000 wiec nie wiem jak to interpetowac ;/

Gość gość
Wiem że te normy są dziwnie podane. Nie wiadomo na początku ciąży który to tydzień. Najważniejsze żebyś powtórzyła badanie. Życzę Ci żeby pięknie wynik urósł i nie stresuj się. Wszystko będzie dobrze:)

Gość gość
Na pewno jest wpisane od ilu jest ciaza. Jak powyżej Np 10 to ciaza. Wiec powtórz badanie, ale wf mnie jest ok. Wczesna ciaza .

Gość gość
dziękuje Wam bardzo, staramy się od ponad dwoch lat, wiec boje się uwierzyc ze to dobrze, w sumie wynik z srody zdecyduje czy należy się cieszyc czy to jednak było za wczesne szczescie...

Gość gość
Będzie dobrze. My staraliśmy sie ponad 6 lat. 1 ciaza to wlasnie puste jajo, pól roku pozniej kolejna ciaza i teraz jestem w końcówce 39 tyg i czekam na poród :) Wam tez tego zycze, bądźcie dobrej myśli :)

Gość gość
życzę łatwego i szybkiego porodu, mam nadzieje, że i nam się uda, choc mysl ze może cos nie tak jest taka, że boje się cieszyc...

Gość gość
a patrzac na ten wynik to jest on bardziej na 3 czy 4 tydzien?

Gość gość
Raczej 3. Zrob kolejna betę i sie nie stresuj. Beta rosnie bardzo szybko :)

Gość gość
czekają mnie najgorsze dwa dni, chyba, że okres wyprzedzi wszytsko....

Gość gość
witam, dzis po 48 godz powtorzyłam bete wynik 180,42 czy dobrze wzrasta? poprzednio było zn.w pon.85,16?