Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wczasie ciąży boli szyjka macicy

Polecane posty

Gość gość

jestem w drugim trymestrze i dośc częst boli mnie lub kłuje szyjka macicy czy tak ma być, też tak mialyście

Gość gość
Mnie tez ciagle boli i kluje. Na ostatniej wizycie okazalo sie ze mi sie skraca i za tydzien mam miec zalozony passer.

Gość gość
a w którym jestes tygodniu?

Gość gość
Passer to ty na glowe ze zaloz. Pessar. Moze boleć, kłuć ale wtedy warto kontrolować, czy się nie rozwiera i skraca. Może nic się nie dziać, tylko Np. dziecko się obraca i uciska głową

A jesteś pewna, że to akurat szyjka? Ja czułam "tam" ból od dwudziestego któregoś tygodnia, nie umiałam tego zidentyfikować, myślałam, że może spojenie, ale nie. Bolało do końca, czasami dość mocno. Najgorzej było się przewracać w nocy z boku na bok, albo gdy podnosiłam nogę... Ale wszelki taki ból powinnaś skonsultować z lekarzem.

Gość gość
jeszcze chyba nic nie uciska bo jestem dopiero w 19 tyg a takie bóle i kłucia mam od 2 tyg, niestety jestem za granicą i oni tu czesto nie badają tylko okresowe usg, a badania dopochwowego jeszcze nikt mi nie robił więc nie mam apojęcia jak stan mojej szyjki, tylko ten dyskonfort dośc mi dokucza

Gość gość
tak jestem pewna że u mnie to szyjka,

Gość gość
rozmawialm z położną bo u nas położna prowadzi ciąże, ona twierdzi że tak może być, jednak tak jak wcześniej napisałąm do tej pory badania ginekologicznego nie milam jedynie scany,

Gość gość
Postaraj sie wiec albo o badanie u polskiego lekarza, albo namówić lekarza zagranicznego, choć ten moze to olać, bo zagraniczne leczenie w ciąży jest gragiczne. Do tego czasu kup sobie magnez z wit. B6 i leki rozkurczowe dostepne u was, typu nospa. Bierz magnez codziennie, nawet do 6 szt. Dużo lez i odpoczywaj, bo jak sie skraca.szyjka to tylko leżenie pomoże i leki doznurczowe. Mozesz mieć tez infekcje i to ona moze powodować dyskomfort. Jak sie da.rady u was, to moze warto wybrać sie do PL o ile nie mieszkazz w.Australii :)

Gość gość
Ja jestem w 28tyg i za tydzien mam miec ten passer. Nie przyjemne to kucie.

Gość gość
Jak snie da rady u was badanie to.moze warto do PL przyjechac - mialo byc. Czasem trzeba zastosowac pessar położniczy lub szew na szyjce jeśli sie skraca.

Gość gość
mi lekarz mówił ze sama szyjka ni jest unrwiona wiec nie boli... ale wypalanka bolała jak cholera.. wiec mu nie wierze.

Gość gość
nie wiem czy mi sie skraca tylko tenból ikłócie mnie niepokoi, myślałam że tak jak powiedzila położna tak bywa, jednak skoro to może świadczyć o skracaniu trzeba będzie coś z tym zrobić jakoś sprawdzić, a usg w razie czego nie pokaże czy w jakim stanie jest szyjka?

Gość AleksandraND
Przepraszam, a skad wiesz że to dokładnie szyjka macicy boli? Ja nigdy nie mogłam jej namierzyć

Gość gość
szyjka boli, miałąm wypalanke i zastrzyk w szyjke przed zabiegiem i boli jak cholera więc to że facet gada że nie boli to może jego szyjka nie boli u kobiet boli

Gość gość
nie wiem jak ci to wytłumaczyć w środku pochwy tak pośrodku, tak samo mnie bolałąo jak miałąm włąśnie wypalaną nadżerke i zastrzyk tzn nie tak samo ale w tym samym miejscu