Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wegetarianizm

Polecane posty

Gość gość

Od kilku miesięcy nie mogę patrzeć na mięso. A nie mam czasu aby przygotować sobie dobrze zbilansowane posiłki.. No i niestety mieszkam jeszcze z rodzicami którzy nie chcą mi kupować produktów których oni sami nie jedzą. Czy powyższa sytuacja może mieć jakieś powazne skutki dla mojego zdrowia? Czy zacząć zmuszać się do jedzenia mięsa? I jak to zrobić?

Gość gość
Jestem wege od dawna i jest ok,a również nie mam czasu,żeby przygotowywać jakieś różności.Zależy też ile masz lat jeżeli jesteś bardzo młoda powinnaś oczywiście jeść mięso.

Gość gość
Jeśli ktoś sam świadomie odrzuca mięso nie powinien sie zmuszać do jedzenia Ja mam wstręt wiec nie jadam

Gość gość
Bardzo młoda nie jestem (17lat). Obawiam się bo wszyscy straszą anemią. I nie wiem czy nieodpowiednią dieta jej sobie nie zafunduję.. A że u mnie w domu nikt zdrowo sie nie odżywia, to nie mam czym uzupełniać niedoborów. :) Ale powiem że mnie trochę pocieszyłaś :)

Gość malamilka
Robiłam badania jakieś 2 miesiące temu wyniki mam idealne;) więc wbrew pozorom wege to nic złego tym bardziej,że ja nie jem również nabiału a jeżeli Ty jesz nie masz się o co martwić moim zdaniem:)

Gość gość
A stosujesz jakieś zamienniki tego mięsa? Soje? warzywa strączkowe? orzechy? itp. A nabiał jem nawet bardzo dużo :D

Gość malamilka
Soję wpierdzielam w dużych ilościach.Kotlety,paszteciki,itd jest tego mnóstwo;) warzywa owoce orzechy tak;)

Gość gość
No. Więc chyba pora tez się za to zabrać. Tylko nie wiem jak namówić rodziców aby zaczęli mi te produkty kupować. Narazie uważają że mam jakies chore fanaberie i że zaraz mi to przejdzie. :P Narazie żyje na kanapkach i jejecznicy bo ich obiadów nie jem ;d

Gość malamilka
Wybierz się na zakupy dużo pysznego wegetariańskiego jedzenia znajdziesz;) polecam kotlety sojowe mielone ;);)

Gość gość
słyszałam że w kotletach sklepowych jest bardzo duzo konserwantów. Może wiesz jak przygotować takie kotlety samemu? I czy smakowo lepsze są te sklepowe czy przygotowane własnoręcznie.. ?

Gość malamilka
Sama nigdy nie robiłam,więc nie mam pojęcia,ale poszukaj na różnych forach tam powinnaś coś znaleźć:)