Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulina626

Poród

Polecane posty

Gość Paulina626

Witam chciałabym się dowiedzieć istotnych rzeczy na temat przebiegu porodu. Nie chodzi mi o ból wymioty i te sprawy raczej konkretne informacje. Długość etapów porodu, w jakim czasie może być podawane ewentualne znieczulenie? Jak ogólnie wyglądają poszczególne etapy porodu. No i czy jest możliwość że podczas porodu mogę nie odczuwać skurczy tzn np podczas miesiączki również niby występują skurcze natomiast u mnie tak nie jest a raczej ból jest stały, nieprzerwany i rosnący nie ma przerw w nim. Dlatego zastanawiałam się co będzie jeżeli będę miała przeć podczas skurczu a nie bd wiedziała kiedy on właściwie jest. Dziękuję za wszystkie przydatne informacje.

Gość gość
każdy poród jest inny, każda kobieta przechodzi go inaczej, tak samo jest z długością trwania etapów porodu, u mnie od pierwszych bóli do urodzenia dziecka minęło ok 14 godzin, a moja koleżanka walczyła ponad dobę, ja uważam ,że poród nie był taki straszny i bolesny jak opowiadają , a ona uważa,że to był najgorszy ból i najdłuższa doba w jej życiu, mnie np. bardziej bolała złamana ręka niż poród.

Gość Paulina626
Tak wiem wiem że to kwestia indywidualna jednak jest to moja pierwsza ciąża i jednak chciałabym co nie co na ten temat wiedzieć niż wpaść potem na porodówkę i nie wiedzieć co się dzieje

Gość gość
Bosh,poczytaj sobie w internecie!

Gość gość
Mój trwał 10 bolesnych godziny, poznasz skurcze bo bolą(zaczyna ćmić jak sie zblizają i sie rozkręcają) w między czasie nic Cię nie boli masz chwilę by złapać oddech, początkowe bóle są ok u mnie te od 4 cm były kosmiczne.

Ja mam za sobą dwa porody. Skurcze poznasz na pewno a co do samego porodu to nikt tak naprawde Ci nie opisze każdego etapu bo każda kobieta przechodzi poród inaczej. Ja bardzo cierpiałam, długo chodziłam z bólami a juz sam poród był ok :)