Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość93

dziwne plamy

Polecane posty

Gość gość93

Od dłuższego czasu mam problemy ze skórą. Chodzi o to, że na plecach ramionach mam pełno białych plamek których część zlewa się w większe plamy . Są one jaśniejsze od mojej skóry dzięki czemu rzucają się w oczy. Na początku te plamki były lekko czerwone/różowe i w dodatku suche. Później rozjaśniły się i są białe. Wygląda to trochę tak jakby mi skóra schodziła. Lekarz twierdził że to łuszczyca, później że łupież pstry, jeszcze później że to od słońca. Sama już nie wiem co mam myśleć i jakie leki zacząć stosować. W ostatnim czasie zaczęły mi wychodzić na dekolcie i wczoraj zauważyłam jedną pojedynczą malutką plamkę na szyi. Bardzo nie ładnie to wygląda. Nie mogę nosić koszulek na ramiączkach ani bez ramiączek, źle się z tym czuję i spadała moja samoocena przez to. Co to może być ? Miał ktoś z Was coś podobnego? Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
Moim zdaniem masz grzybicę skóry. Wszystko pasuje do opisu, plamki, sucha skóra… Idz do dermatologa. Ja jak miałam grzybice na ręku, to dostałam trioxal w pulsach. Może Tobie też pomoże. Zapytaj się lekarza, powinnaś koniecznie pojsc

Gość gość
Grzybica, mój mąż też to miał, nie masz ich cały rok?

Gość gość
Dermatog i podkład na twarz i szyję.