Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UK i Norwegia USG

Polecane posty

Gość gość

czy to prawda że w tych krajach nie podają płci dziecka ? dlaczego tak jest ?

Gość gość
W Anglii podaja

Gość gość
nie wiem, ktoś tak ostatnio mówił z moich znajomych, myślałam że może to być spowodowane dostępnością aborcji w UK

Gość gość
no jak to co ? dowie się dana delikwentka że będzie syn, a chciała córkę i może dokonać aborcji....

Gość ex_debill_znowu_po
zależy gdzie - są rejony, że nie podają; pierwsze dziecko rodziłam w Edynburgu i nie podawali wtedy płci, a byłam na USG co 2, 3 tyg. i za każdym razem próbowałam się dowiedzieć - nic z tego; potem się przeprowadziłam nieco dalej, ale to już było inne hrabstwo (czy jak mu tam) i już nie było problemu

Gość gość
w UK jest odwrotny problem, wiele azjatyckich kobiet, mimo, ze juz zyja w cywilizacji, wciaz sa zacofane w swoich pogladach i wlasnie jak sie dowiedza, ze maja dziewczynke, to przeprowadzaja aborcje. W UK juz zauwazyli ten problem, ze nawet government zastanawia sie nad wprowadzeniem prawa zakazujacego aborcji (chociaz w Anglii, Walii i Szkocji jest ona dopuszczona do 24 tygodnia ciazy, w Polnocnej Irlandii jest ten sam zascianek co u tych owcojebcow Irlandczykow, czyli nie mozna przeprowadzac aborcji nawet, gdy dziecko jest silnie zdeformowane, a kobiecie grozi smierc) ze wzgledu na plec. Ja raczej uwazam, ze pownno sie usuwac chlopcow a nie dziewczynki, na co swiatu tak wielu chlopcow, potem pelno tylko jest sfrustrowanych facetow... Chiny juz placa za polityke jednego dziecka, gdzie to wlasnie jak jest dziewczynka to ja usuwaja, za to potem 30 lteni faceci musza placic za porywania kobiet, zeby mieli jakies zony, bo tam w tej chwili jest wiecej facetow niz kobiet, a porywania kobiet z tego wlanei wzgledu zdazaja sie coraz czesciej. Ale widac aborcje ze wzgledu na plec sa gleboko zakorzenione, ze nawet jak kobieta, zyje w UK, gdzie dostanie opieke nad dzieckiem i ma mozliwosc zarobic na swoja emeryture, to i tak traktuje to jak dyshonor, gdy ma w lonie dziewczynka, tj jakby to ona byla za to odpowiedzialna. Malo tego, wiele to robi za niewiedza ich partnerow, a za to z wlasnymi mamusiami. Faceci nawet nei wiedza, ze mogli miec corke, ktora ich kobieta usnela. Chore to, ael to sa fakty. dotycza tez Pakistanek i innych nacji daleko wschodnich. Co do informacji o plci, czasami zdarzaja sie poprostu wredne i zlosliwe polozne w szpitalach, wystarczy wtedy zmienic szpital i wtedy sie dowiecie. Poprostu trzeba narobic rabanu i otwrzyc pysk, w UK trzeba byc wyszczekanym, bo inaczej cie nei szanuja...

Gość ex_debill_znowu_po
'Co do informacji o plci, czasami zdarzaja sie poprostu wredne i zlosliwe polozne w szpitalach, wystarczy wtedy zmienic szpital i wtedy sie dowiecie. Poprostu trzeba narobic rabanu i otwrzyc pysk, w UK trzeba byc wyszczekanym, bo inaczej cie nei szanuja...' taaaaaa....

Gość gość
ex-debil>> mieszkam juz 8 lat w UK, to twoj problem, jak nie potrafisz geby otworzyc, to potem chodzisz ciagle od Annasza do Kajfasza i robia z ciebie glupka...

Gość gość
W Norwegii podają normalnie nie wiem co za dziwne pytanie

Gość gość
ja pitole no co za dziwne pytanie ! tak jak napisane w tytule zasłyszana plota u znajomych, pytanie skierowane na forum zakładając iż są tu kobiety ciężarne z wymienionych państw

Gość w norewgii byly jakies
pogloski na ten temat, gdyz wiele zacofanych wlasnie kobiet jak sie dowiadywalo, ze dziewczynka to chcialo aborcji. Ale to dotyczy idiotek w zwiazkach z ciapatymi, bo tam u nich przeciez posiadanie chlopca to przedluzenie rodu. I jak np. taka miala juz 3 dziewczynki i okazywalo sie, ze 4 tez dziewczynka to usuwala. No, ale to nie dotyczy normalnych, cywilizowanych kobiet.

Gość ex_debill_znowu_po
mieszkam jednak dłużej od ciebie w UK i nie mam problemu z porozumieniem, nie muszę się drzeć, czy robić rabanu, ale jak chcesz uchodzić za niestabilną psychicznie to proszę bardzo, nawet nie wiesz kiedy będziesz miała problemy z tego powodu; i nie spotkałam wrednej ani złosliwej położnej, idę o zakład, że coś jest nie tak z twoim podejściem do ludzi; a tutaj oficjalne stanowisko NHS w kwestii informowania o płci dziecka: http://www.nhs.uk/chq/Pages/1642.aspx?CategoryID=54&SubCategoryID=128

Gość gość
Nie chodzi o kwestie ze trzeba sie odezwac ani o wredne polozne w szpitalu. Kazdy szpital ma swoja polise odnosnie informowania plci. W szpitalu do ktorego ja uczeszczam na USG jeszcze do grudnia nie mowili plci. Teraz polisa szpitala zostala zmieniona i mozna sie dowiedziec czy bedzie chlopiec czy dziewczynka. A nie mowili wlasnie ze wzgledu na duza ilosc azjatow na tym terenie.

Gość gość
czyli jest coś z prawdy w tym co zasłyszałam u znajomych !

Gość gość
ex-debil. moze sobie pokazywac oficjalne stanowisko NHS, ale prawo sobie a ludzie sobie... Zdazaja sie wielokrotnie wredne i zlosliwe polozone w szpitalach w UK, przoduje w tym Anglia (przed wszystkim ciapackie miasta i Polnocna Irlandia) ale wtedy wystarczy zmienic szpital, bo masz wybor w jakim chcesz sie leczyc i rodzic, i nie ma problemu...

Gość ex_debill_znowu_po
tak jasne, wredne i złosliwe położne, ciekawe po czym poznajesz... może po prostu z mordą na nie poleciałaś zamiast powiedzieć grzecznie: dzień dobry? a może któraś krajanka przed toba tak zrobiła i teraz położna jest cięta na wszystkie Polki? albo dziecko jest tak ułozone, że nie pokazuje? nie spotkałam się tutaj z nieuprzejmością jeśli sama byłam ok wobec ludzi, sorry:)

Gość gość
drogi pani madralinski, ja z morda wyjezdzam to tych, co jak jestem mila nie skutkuje, a w UK to czesto sie zdaza, ty jako facet, tego pewnei nie doswiadczasz, bo ja jak z mezem ide do poloznych, lekarzy, czy pan urzedniczek, to one grzeczniutkie sa... Niestety, jak samemu sie jest, to juz roznie bywa. W UK najlepiej na wszystko iec swiadka, bo to lewusy, ktore udaja, ze pracuja. A tych co sa mili, to odsylaja od Annasza do Kajfasza... Zreszta z facetm dyskutowac, to jak walic glowa w mur...

Gość gość
a to ex-debil to kobieta, to mialas szczescie... Przyjedz do Ulster Hospital w Belfascie nazwisk wrednych poloznych niestety nie moge podac, ale gwarantuje ci, ze to bedzie twoj pierwszy raz, gdzie bedziesz mila, a one dupa do ciebie sie odwroca... Jak potraktujesz je jak smieci, ktore sa od tego, zeby cie obsluzyc, to wtedy sa dla ciebie mile... Zreszta pare lat temu wiele noworodkow tam umieralo z powodu brudu i niedbalstwa... To, ze ty mialas szczescie to nei znaczy, ze czegos nie ma... Ja juz sie nauczylam jak tutajszych traktowac. Jak pierwszy raz jak przyjde i mile nie poskutkuje, to traktuje jak psa i wtedy wszystko sie uda. Niestety to taka mentalnosc i nie mow mi nic o brtyjskiej uprzemosci, bo juz sie jej tutaj najadlam. Ja jestem z tych co udawac nie umieja i nei maja zamiaru, boli to ich i szokuje, ale mnie boli i szokuje ich lenistwo zarowno fizyczne jak i umyslowe... Kase chca za prace brac, ale pracowac nie...

Gość gość
ex_debill_znowu_po tak jasne, wredne i złosliwe położne, ciekawe po czym poznajesz... >>> po czym poznaje, po niedbalstwie i odsylaniu mnie wtedy, gdy cierpie ja, albo moje dziecko, wystarczy?...

Gość ex_debill_znowu_po
fajnie, opowiedziałaś o swoich doświadczeniach z Belfastu, ja o swoich ze Szkocji, mimo to rada, żeby 'narobić rabanu i otworzyć pysk' jest ogólnie dla tej kultury radą mocno nie trafioną, a z twoich postów wynika tez spora frustracja, więc może pomyśl dwa razy zanim jakichś dziwnych rad udzielisz innym, niestety, ale tu gdzie mieszkam i tam gdzie mieszkałam w Anglii to się po prostu nie sprawdza i tyle