Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem przegrana

Polecane posty

Gość gość

Mam 23 lata i...nigdy nie pracowałam, jedynie na czarno, ale to się i tak praktycznie nie liczy. Znam dobrze angielski, mieszkam z partnerem w UK i myślę czy kiedykolwiek dostane jakąś prace? Jak myślicie, jest dla mnie jakaś szansa? Chodzę, próbuje, pytam, ale jak na razie cisza... Przerwa w życiorysie spowodowana jest depresja, z której pomału wreszcie 'wychodzę'

Gość gość
Nie, a nie może ktoś ci wpisać czegoś w CV (znajomy)

Gość gość
Tak, tym bardziej, ze teraz w UK jest BARDZO ciężko z praca, a jak jest to raz, ze setki chętnych, a dwa i tak wola osoby z doświadczeniem i referencjami. Poza tym praca albo jest na czarno za psie grosze albo legalna, ale na pol etatu (15-20 godz tyg), na śmieciowe umowy (typu zero hours contract) i stawka oczywiście minimalna wszędzie. Skończyło się 'eldorado' w UK nadeszły bardzo ciężkie czasy, a lepiej już nie będzie, tylko coraz gorzej.

Gość gość
@ 00:50 - mogę wpisać w CV opiekę nad dzieckiem oraz sprzątanie (niby z UK) plus do tego referencje (od znajomych partnera, bo on jest tu dłużej), no i znajomi sugerują wpisanie czegoś z Polski, bo tego i tak zazwyczaj nikt tu nie sprawdza, a jeśli nawet to można podać numer do kogoś z PL, kto zna angielski... Tylko, ze wszystko to jedna wielka ściema i oszustwo, ale jeśli będę w 100% uczciwa to pracy nigdy żadnej nie znajdę...

Gość gość
TAK, len, nierób i pasożyt

Gość gość
TAK, len, nierób i pasożyt Ale i tak więcej reprezentuje sobą i ma więcej od ciebie :D nie każdy musi wstawać codziennie o 5 rano do roboty a takie osobniki są najbardziej radykalne. Niech ci to znajomi napiszą referencje, ty wpisz coś z Polski. Nie ma się co biczować, tu wszyscy mądrzy bo ktoś im pomógł zaraz po szkole (rodzina uruchomiła kontakty) a inny musi czekać na swoją szansę.

Gość gość
No i najlepiej zaczynać 'karierę' z kłamstwami w CV...