Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amica13

SPRZĄTANIE PO PSIE

Polecane posty

Gość Amica13

Słuchajcie, mam problem z sąsiadką a właściwie z jej psem Yorkiem. Ciągle włazi i załatwia się do ogródka mojej babci a sąsiadka tego nie sprząta; co gorsze kłóci się, że sprzątać nie będzie. Kurcze nikt nie ma pretensji o to, że ma psa! Jak tylko chcę żeby moja córka się pobawiła w ogródku to najpierw muszę zrobić "obchód" w poszukiwaniu psich niespodzianek. Nie mam pojęcia co zrobić! Sąsiadka ze swoją córką ciągle straszy moją babcię, że zgłosi ją do administracji, że jest kłótliwa itp. a babcia tak naprawdę nic się nie odzywa i sprząta te kupy. POMÓŻCIE!!

Gość Amica13
No popatrz dziwne co?

Gość gość
Bo widzisz sąsiadka tak samo ma prawo mieć psa jak ty bachorka.

Gość Amica13
Tak ma prawo; tylko moje dziecko chodzi po moim ogródku a jej pies robi kupy nie w swoim ogródku. I tu nie chodzi o posiadania psa tylko o sprzątanie po nim. Niestety!

Gość gość
Jeśli babcia ma swój ogródek to niech go sobie ogrodzi.

Gość gość
no to wy zgłoście do administracji że pies sąsiadki sra wam w ogródku. Albo zróbcie porządne ogrodzenie.

Gość gość
A nie ma opcji żeby ogrodzic ogródek? co za baba dziwna. sama mam dziecko... a moi nowi sąsiedzi mają kury i kaczki. musieliśmy ogrodzic wszystko bo miałam osrany taras i wszystko wokół. a dziecko ciągle brudne buty od kup. o ile jestem w stanie zrozumieć że nie upilnuje się kur to wasza sąsiadka przegina. ja bym gdzieś to zgłosiła skoro rozmowa z nią nie daje efektów. dziecko chce się bawić na własnym podwórku a będzie umazane w kupie psa...

Gość Amica13
Babcia ma żywopłocik niziutki i tuje; ogródeczek jest mały (ok 9m2) i nie ma sensu robienia wielkiego ogrodzenia. Po za tym inni sąsiedzi też mają zwierzęta (psy koty) i problemu nie ma; każdy sprząta po pupilu.

Gość gość
Ja bym nie chciala żeby jakiś dzieciak bawil się na tym samym podwórku co mój yoreczek, mógłby psiaczka zarazić jakimiś pasożytami.

Gość Amica13
A z sąsiadką nie da się rozmawiać; ani spokojnie ani nerwowo nic nie pomaga. Ona uważa, ze wszystko jej wolno i wszystko jej się należy a reszta jest nieważna. Generalnie to ona się kłóci ze wszystkimi.

Gość Amica13
Przypominam właścicielce yorczka , że to MÓJ ogródek!!

Gość gość
no to może jakąś siatkę niską - maks 50cm wysokości

Gość gość
skoro ogródek jest mały to można kupić niską plastikową siatkę która kosztuje grosze i zrobić pale z drewna. prosta robota na 3 godziny. nie widzę problemu.