Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyglada pomoc z MOPSu

Polecane posty

Gość gość

? jesli chodzi o przyszla matke niepracujaca i kiepskie zarobki meza?mozemy na cos liczyc po urodzeniu dziecka?

Gość gość
zasiłek rodzinny w wysokosci 77zl miesiecznie, czyli nic :)

Gość gość
to nieciekawie...

Gość gość
77 zl to mam na mleko na 2 tygodnie.. zenada. a co mają powiedziec rodizny wielodzietne gdzie rodzice nie pracują

Jeśli macie jedno, dwa lub troje dzieci, nie pijecie, nie leczycie się na alkoholizm, ani psychiatrycznie, mąż ma pracę, nie jesteście stałymi bywalcami MOPS, nie podejrzewają że bijesz dziecko, nie jesteś narkomanką, nie odbywałaś wyroku Ty albo mąż...to raczej nie masz na co liczyć :) kolejki są długie i jeśli teraz się ustawisz może nawet dostaniesz rodzinne...o ile będzie się należało, ale raczej nie bo jest koniec roku i do dochodu policzą cały rok ubiegły tzn 2013 i tylko was dwoje...

Gość gość
dochod bedzie z 2012 roku, jesli kobieta byla na macierzynskim lub w ciazy pobierala zasilek chorobowy a sklada wniosek to jest to dochod utracony

W każdym razie ma MOPS bym nie liczyła. Tak na szybko to musiałby siewam spalić dom, albo coś żeby pomoc nadeszła jakaś konkretna i szybko. Możesz tez spróbować urodzić pięcioraczki :p

Gość gość
no tak z tym sie zgodze, ale jest cos takiego np dziecko rodzi sie w lutym 2014 roku to i tak jest dochod z 2012 dopiero dochod z 2013 jesr brany od pazdziernika 2014 roku :) ja skladalam wniosek o zasilek rodzinny na poczatku 2013 roku to mi mowili ze do pazdziernika biora dochody 2011

Gość gość
no a jak malzenstwo jest dopiero co po slubie a kobieta w ciazy to chyba nie powinno sie brac dovhodu rodziny z calego roku...

Możliwe, nie wiem dokładnie bo nigdy nie składałam wniosku o nic, ale znajoma pracowała kilka lat w MOPS i mówiła że to poroniona instytucja i nie pomaga nikomu, tylko utrzymuje nierobów i cwaniaków

Gość gość
z tym sie zgadzam, nam dochody nie przekraczaja i wlasnie otrzymuje 77zl, wiec to chore, a jak ktos pije, ma wyroku to dostaje pomoc nawet kilkuset zl :|

Gość gość
ale co z tego ze sa dopiero po slubie, ja z mezem bylam 4 miesiace po slubie jak corka nam sie urodzila i co? brali nam dochody razem

Gość gość
jezeli chodzi o rodzinne to policza was razem bo to ojciec dziecka.istnieje jeszcze inna pomoc tylko trzeba sie do nich zglosic i zrobia wywiad czy nie przekraczacie jakiejs tam kwoty na osobe.sprobowac mozna

Gość gość
po urodzeniu dziecka mozesz liczyć na pomoc sąsiada aby ci zrobił kolejne

Gość gość
Rooochacie się jak króliki,a potem łapy wyciągacie do Państwa.Zenada.