Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fatalne samopoczucie po tabletce 72 h po

Polecane posty

Gość gość

Witam, na wszelki wypadek wzielam tabletke 72h po.. Nie pamietam jaka nazwa, zaraz po wizycie u ginekologa wykupilam. Okres przyszedl po 3 dniach tak jak mowil bardzo mocny i obfity, trwal 7 dni. Lekarz uprzedzal , ze moge zle sie po tym czuc. Ja sie czuje fatalnie juz 5 dzien, wszystko mnie boli brzuch,plecy, miesnie mam jakies drgawki i zimno mi. Czy takie efekty uboczne sa zawsze? Juz zaczynam sie denerwowac kiedy to w koncu minie?

Gość gość
a dziwisz sie? chcialas pozbyc sie niechcianej ciazy? to musi bolec i zle samopoczucie to norma,zdarzaja sie tez powiklania.moja kolezanka od takiej tabletki lezala 3 tyg w szpitalu

Gość gość
ja też to kiedyś wzięłam, ale nie miałam takich objawów i nawet okres nie był bardziej obfity ani dłuższy, może zadzwoń do poradni gin lub do rodzinnego

Gość gość
Moja koleżanka miała identycznie, po tygodniu zmarła. :(

Gość gość
caly organizm jest "przewrocony" minie

Gość gość
Trzeba myśleć przed a nie po. Usunelas ciążę. Zabiłaś. Dziwisz się że źle się czujesz???

Gość gość
no to autorko będziesz miała odpuszczenie grzechów, przez o.Rydzyka za walkę z grzechem

Gość gość
bo to jest syf, nie powinnas tego brać. Przecież nie musialas zajść w ciazę, więc jaki sens brac jakies pigulki po? co innego jesli naprawde zajdziesz w ciązę, masz 100% pewnosci, a dziecka nie chcesz, to idziesz do gina i usuwasz, ale tak bez potrzeby przyjmowac takie pigulki to dla mnie zwykla glupota.

Gość gość
Hahaha jedziecie grubo, przeciez tabletka 72 po to nie tabletka usuwajaca ciaze :D

Gość gość
Z tego co sie orientuje tabletki 72h sa legalne a te do 3 miesiecy ciazy juz nie i ciezko je zdobyc. Dobrze zrobila. lepiej dmuchac na zimne ;/

Gość gość
lepiej r****c sie z glowa

Gość gość
jak się słucha tego matoła ks. Oko, to wtedy są takie bzdety jak tu opisane.

Gość Magggggiiie
czytam i nie wierzę, jaka ciemnota tu panuje. Autorko, nie sluchaj tych idiotek. od tabl. 72h sie nie umiera! moga byc jakies skutki uboczne, typu zle samopoczucie. Gorzej jeśli zaszłaś w ciążę pozamaciczną. Ja ostatnio też wzięłam taką tabl., nie miałam skutków ubocznych, jednak w ulotce była informacja na ich temat oraz info o tym, że powinno się uważać z braniem tego typu środków w momencie, gdy pacjentka miała już kiedyś ciążę pozamaciczną. I niestety ból w dolnej części brzucha (o ile dobrze pamiętam) powinien zostać skonsultowany z lekarzem, by takową ciążę wykluczyć. Nie chcę Cię straszyć, bo na pewno wszystko będzie ok :) jeśli objawy Ci nie przejdą, to udaj się do lekarza, tak będzie najlepiej. Do tych ciemnot, które Cię straszą: tabletki 72 h nie usuwają ciąży, kretynki!! macie taką samą wiedzę na ten temat jak 90% porąbanych księży, którzy zabraniaja brania takich środków. Straszycie dziewczynę, nie mając ni tyle wiedzy na ten temat. Bezmozgi! Na ogół jestem spokojna ale kiedy czytam takie bzdury, to aż mną trzęsie.

Gość gość
A skoro tabl po nie usuwają ciąży to po co się ją bierze?

Gość kuniushykrolewski
by nie zajść w ciążę, tłumoku

Gość gość
po to aby nie doszło do ciąży, jak już jest ciąża to to nie zaszkodzi, to tylko przeciwdziała zagnieżdżaniu matoły

Gość kuniushykrolewski
jeśli zygotą nazywać ciążę, ale to kolejny radiomaryjny dogmat, od pocżecia do naturalnej śmierci.

Gość Katolik 22 lata
Obyście w straszliwych bólach wysrały macice, szmaty!

Gość gość
taką tabletkę bierze się zeby nie zajsc w ciaze. Zagnieżdzenie zaplodnionego jaja nastepuje nawet ok 6 dni po zaplodnieniu, a w ciagu tych 72 godzin po stosunku niezabezpieczonym mozna wziac ta tabletke by skutecznie uniemozliwic zagniezdzenie sie tego zaplodnionego jaja w macicy. Ktos tu przespal biologie, jesli myslicie, ze zaplodnienie i zagniezdzenie zarodka nastepuje w tejsamej sekundzie co wstrzykniecie spermy z k****a to naprawde pogratulowac

Gość kuniushykrolewski
Katolik 22 lata Obyście w straszliwych bólach wysrały macice, szmaty y y wstydziłbyś się smrodzie używać , katolik, jesteś żałosnym katolem, co najwyżej

Gość Magggggiiie
Ręce opadają.... Rodacy :/ tfu! Najbardziej druzgocące jest to, że dziewczyna poprosiła o pomoc, radę a pieniacze oczywiście Autorkę zjechali. Co za naród popaprany. Tak ciężko być miłym dla innych ludzi? wczuć się w sytuację i pomóc? Jak inne narody mają nas szanować skoro my sami siebie nie szanujemy :/ smutek...

Gość gość
nikt biologii nie przespał tylko zapłodnienie to początek ciąży dla niektórych. A wiec tabl po udowa ciążę bo nie pozwala jej się zagnieździć a co za tym idzie dalej rozwijać matole.

Gość Magggggiiie
Do Katolik22===> Nie wiem bezmózgu, czy napisałeś to w żartach, czy też po to żeby dodać "pikanterii" tematowi.... takie słowa moim zdaniem powinny być karane! Porozmawiaj z kobietami, które dostały raka szyjki macicy i przez jakie męki przeszły. Takim osobom usuwa się macicę. Powiedz teraz takiej kobiecie, która okaleczona jest już do końca życia (nie mówiąc o następstwach choroby jaką jest rak), że cieszysz się, że "w męczarniach wysrały macicę", bo kiedyś tam pewnie wzięły tabletkę 72 h. Żebyś Ty prostaku nie cierpiał kiedyś tak bardzo, jeśli Ci jednak się przytrafi KATOLIKU, to przypomnij sobie wówczas swoje słowa. Zycie jest życiem, żebyś się kiedyś nie zdziwił, jeśli Ci dowali.