Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyglad a płeć

Polecane posty

Gość gość

mąż mi wmawia że skoro dobrze wyglądam w ciąży to będzie syn ( teściowa tez tak gada) jak to było u was ?

Gość gość
Też mi to wmawiali. Pytanie, co to znaczy "dobrze wyglądać". Ale też słyszałam, że niby ładnie wyglądam itp. Mam synka.

Gość gość
i ludzie XXI wieku wierzą w takie zabobony .. no masakra normalnie :D

Gość gość
Wszyscy mi mowia ze ladnie wygladam, co chlopiec? Nie, corka:-)

Gość gość
mi też tak mówili i że skoro tyle wymiotuje to na pewno będzie syn, a jest córka

Gość gość
córka podobno odbiera urodę, ma się problemy z cerą itp.na syna wygląda się ładnie, nie zmieniasz się na twarzy itp. ja po sobie wiem, że coś w tm jest

Gość gość
u mnie rzeczywiście na chłopca wszyscy mówili mi, że wyładniałam, natomiast jak byłam z córką to zbrzydłam, miałam brzydką cerę. Z koleii inni kierowali się kształtem brzucha, to się nie sprawdziło, apetytem, z córką miałam ochotę na śledzie . Pewnie, że to są zabobony;)

Gość gość
strasznie obsypało mnie pryszczami a mam syna :) dużo osób mówiło ze będzie córka ale nie wierzyłam :P

Gość gość
ja znów słyszałam, że jak się wymiotuje dużo to właśnie dziewczynka. Moja teściowa przepowiada płeć po kształcie brzucha, póki co 2 razy się pomyliła :D Ale też mnie irytuje to, że ona jest taka wierząca, chodzi co niedziela do kościoła a wierzy we wszystkie takie zabobony.

Gość gość
Mi sie cera baaazrdzo poprawila, nie przytylam wiecej niz powinnam, i wogole ladnie wygladam a bede miala za chwile corke:-) bujdy

Gość gość
Pierwszy raz w życiu miałam cerę bez skazy kiedy zaszłam w ciążę i dzięki niej skóra już po porodzie pozostała prawie bez zarzutu , przed ciążą ....masakra. Jadłam dużo pikantnych rzeczy, mięsa , za to słodyczy nie mogłam tknąć. Brzuch miałam wielki i spiczasty (wąski). Urodziłam śliczną córkę. Moja koleżanka miała w ciąży stale bóle głowy, skóra z gładkiej stała się trądzikowa i blada jak u trupa..urodziła syna, skóra powróciła do dawnego blasku ale znajoma się jakby podstarzała na buzi.

Gość gość
Dodam że w ciąży z córką wogóle nie wymiotowałam , miałam jedynie mdłości do 14 tygodnia ciąży.

Gość mmmm25
to są stare zabobony że na synka się ładnieje a na córkę się urodę traci. ja z córką miałam piękną cere włosy i paznokcie a teraz chodzę z synkiem i ciągle mam wypryski, przetłuszczają mi się włosy itp. To zależy od poziomu hormonów w organizmie a nie od pułci dziecka

Gość gość
ja wyglądałam super w obu ciążach tzn skórę miałam śliczną jak nigdy włosy tak samo ogólnie promieniałam, mam dwie córki :)

Gość gość
Mi każdy mówi ale wyladnialas ale masz ładna cerę ładne włosy ogólnie piękność napewno będzie syn vo dziewczynka urodę zabiera.. A tu zonk dziewuszka hehe:-)

Gość gość
no to mnie pocieszyłyście , dalej mam nadzieję na córkę :)