Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto kredyt na dom

Polecane posty

Gość gość

Witam, jesteśmy z mężem małżeństwem rok, nasz synek ma 4miesiace, mieszkamy razem z teściami w malym pokoju :\ chcielibysmy w końcu cos swojego, ale sami nie wiemy co lepiej. Maly rosnie no i pasuje wiecej dużo wiecej miejsca a jak wiadomo kazdy chce cos swojego. Maz zarabia ok. 2000 miesięcznie, nawet co żadko czesto bywa1500 wiec nie ma jak ci odlozyc, jeszcze jak przy malym dziecku. Myśleliśmy żeby wyjechac za granice i cos dorobić,chociaz w tym czasie co maly jeszcze do szkoly nie musi isc, albo wziasc kredyt na dom. Bral juz ktoś z was kredyt na dom? Jak to dziala, czy rzeczywiście jest tak kolorowo?i ile mniej wiecej trzeba liczyć na taki mamy chociaz domek?z góry dziekuje za odpowiedzi :)

Gość gość
obecnie jestem na etapie myślenia o kupnie domu i powiem ci tak: dom 200 m to koszt 400 000 wybudowanie i ziemia to tak z górką 600 000 Masakrycznie dużo!!! chyba że ma się wkład własny, my weźniemy ok 200 000 kredytu bo 600 000 to by chyba nas zjadło. Mąż zarabia ok 6000 ja 3000 Taniej będzie odkupić dom niż budować to są koszta nawet od 200 000 oczywiście nie w dużym mieście.

Gość gość
kredyt na dom nie dostaniesz przy zarobkach 1500-2000tys zl,bank chce zabezpieczenia 2osob i to pracujacych i zarabiajacych niezla kase,bo jak c**przyjdzie rata po 500zl albo i wiecej,to z czego zaplacisz

Gość gość
O ja.. Aż tak :\ porazka... kiedyś od kogoś slyszlam ze podobno za 200tys wybudowal dom tyle ze malutki no i mial swoja dzialke.. Mozliwe w ogóle to? Eh.. Naprawdę ten kraj:\ jeszce dobrze jak ktoś ma okolo10tys dochodu miesięcznie:)

Gość gość
nie nie warto porazka

Gość gość
ja zarabiam 1300 mąż tyle samo i z ledwością nam przyznali kredyt 90 000 musieliśmy jeszcze uzbierać wkład własny i to mieszkanie w starym bloku 40 metrów. G******e czasy

Gość gość
Polacy sa dziwni ,najwpier robia dzieci ,;ozniej mysla jak im zapewnic przyszlosc ...a nie lepeij na odwrót??

Gość gość
No wiem ze raczej nie dadza, dlatego jak by cos to do pracy pójdę, tylko to wlasnie wszystko na początku ladnie wygląda, a potem :\dlatego pytam czy ktoś jest czy moze zna kto w takiej sytuacji i jak to potem wyglada

Gość gość
To co skoro dziecko pojawilo sie pierwsze to mielismy usunąć bo nie mamy warunkow mieszkaniowych? Zastanow sie czlowieku, i pomyśl ile by bylo dzieci gdyby można bylo je mieć tylko pod warunkiem ze ma sie duży dom ogród i psa...

Gość gość
My mamy kredyt na dom, maz wzial przed slubem, bo wykalkulowalismy, ze tak bedzie latwiej. Placimy 2500 tys zl miesiecznie, mamy dom 125m2 - doslownie kurnik, juz wystawiony po 3 latach na sprzedaz, bo planujemy 2 dziecko i to dka nas zdecydowanie za mala powierzchnia. Nie wiem jak autorka chce dostac kredyt na dom przy takich zarobkach. W mojej okolicy koszt m2 dzialki to min. 250 zl - my mamy 1000m2. A sa niedaleko takie tereny, dzie cena za metr siega 300-450 zl. Ciezko odpowiedziec Ci na zadane pytanie, bo to Ty bedziesz splacac, pamietaj o tym.

Gość gość
ja mam dom 113 m użytkowej z garażem 150 m 2, koszt budowy 370 tys (do zamieszkania) kredyt rodzina na swoim rata 1400 zł przez pierwszych 8 lat, później ok 2200 ma być

Gość zuzannaanna
2200 to bardzo dużo... Skąd wiesz czy za 8 lat będzie Was stać na spłatę? My odkładaliśmy pieniądze 10 lat i znaleźliśmy mieszkanie na http://www.ihouse.pl/krakow/sprzedaz/mieszkanie Teraz mieszkamy na swoim bez kredytów i strachu o przyszłość